Karkötő és karóra együtt? Nem elképzelhetetlen!

iho   ·   2023.10.09. 12:00
09

Az ékszerek és kiegészítők belecsempészik a személyiségünket a mindennapi öltözködésbe, egyediséget kölcsönöznek a legegyszerűbb ruhaösszeállításokba is. A lényeg, hogy harmonikus legyen köztük az egyensúly. De hogyan válaszd ki a megfelelő karórát és karkötőt? Segítünk.

Bár egyesek szerint a karóra és karkötő együtt nem mutat jól, rengeteg példát látunk a divatvilágban arra vonatkozóan, hogy ők bizony tévednek. A Schneider Óra-Ékszer Unique karkötői és Calvin Klein órái külön-külön és együtt is remek párost alkotnak, mindössze oda kell figyelnünk néhány apróságra.

Karóra: az időtlen stílus

A karórák nemcsak praktikus eszközök az idő mérésére, hanem fontos stíluselemként is szolgálhatnak. Az első lépés a megfelelő darab kiválasztásához, hogy átgondoljuk: mi illik legjobban a ruháinkhoz, személyes stílusunkhoz.

Sportosak, elegánsak, sportosan elegánsak vagyunk a hétköznapokban? A minimalista vagy az extravagáns trendeket követjük, vagy valahol a kettő között? Színes ruhából van több a ruhatárunkban vagy inkább a monokróm, egyszínű szetteket kedveljük? Ha ezekre válaszolunk, közelebb kerülünk ahhoz, hogy milyen órát vagy órákat is vegyünk magunknak.

Karkötő: stílusos kiegészítő

Nemcsak nők, férfiak is bátran hordhatják a különböző anyagokból készült karkötőket. Bőrből, acélból, textilből készülteket az erősebbik nem csuklóján is gyakran kiszúrhatunk. Sőt, az olyan sztárok, mint Johnny Depp, David Beckham, Colin Farrell vagy Jason Momoa is előszeretettel viselnek többsoros kiegészítőket, melyek egészen az alkarjukig díszítik őket.

A kettő párosítása

  • Harmónia: Ha hasonló anyagokból készül az óránk szíja és a karkötő, azzal harmonikus összhatást érhetünk el. Ha ez az anyag visszaköszön például a nadrágövünkön vagy egy nyakláncon, még jobb! Azonban nemcsak az anyagok, a színek is harmonizálhatnak kiegészítőinkben, jól mutat, ha az ezüst részletek egy karkötőn összhangban vannak a karóránk egyes részeivel vagy annak egészével.
  • Kontraszt: Nem mindig kell harmóniára törekedni, különösen azoknak nem, akik szeretnek feltűnést kelteni. Egy letisztult, rozsdamentes acél óraszíj mellé melegséget, textúrát csempészhetünk egy bőr karkötővel. De nem szabad túlzásba vinni ezt sem, hiszen a kontraszt gyorsan káoszba csaphat át. Találjuk meg az arany középutat.

Ne féljünk kísérletezni, és saját, egyedi stílust kialakítani a karóra és a karkötő kombinálásával. A rétegzett megjelenés a fentebb említett hírességeknél is igen népszerű, de ha olyan karkötőket választunk, melyeknek külön-külön is üzenete van, igazán különleges hatásuk lesz.

Plusz tipp a szakértőktől: érdemes a karórát közelebb viselni a csuklónkhoz és csak azután következzen a karkötő. Ha utóbbiból többet szeretnél, akkor – ha lehetséges – az ékszerek öleljék körbe az órát, és annak mindkét oldalán legyen ugyanannyi karkötő.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek