Kedvező költségek vegyes konténer rendelésekor

iho   ·   2022.04.01. 12:00

Manapság egyre több sittszállítással és hulladékfeldolgozással foglalkozó céget találhatunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindegyik társaság a számunkra leginkább megfelelő szolgáltatást nyújtja.

Ezért mielőtt konténerrendelést kérnénk, érdemes a központi ügyfélszolgálaton információt gyűjtenünk az egyedi igények kielégítésének lehetőségeiről és a díjszabás alakulásáról.

A hulladék szortírozásának menete

Az üzemek nagy része nemcsak elszállítja a szemetet, hanem külön is válogatja azt. A szortírozás egy összetett munkafolyamat, amely sok különböző dologra kiterjed. A sittfajtákat minden esetben jól el kell különíteni egymástól, s csak ezután következhet a hulladék szemétkosarakba való elhelyezése.

A vegyes rakodású sittszállítás tehát nem jelenti azt, hogy a hulladék nem lesz megfelelően feldolgozva. A szemét elvitelének ezzel a módjával pénzt takaríthatunk meg. Ennek elsődleges oka, hogy a vegyes rakodású konténeres sittszállítás kevesebb ideig tart, így költséghatékonyabb is.

Mi határozza meg a konténer rendelésének díját?

A leggyakoribb, hogy a cégek m3-ben határozzák meg a díjszabás alakulását. A konténerek űrtartalma 3 m3-től 8 m3-ig terjedhetnek. Amennyiben nagyobb mennyiségű hulladékot szeretnénk elszállíttatni, a 8 m3-es tárolók a legideálisabbak.

Így nagyobb az esély arra, hogy a későbbiekben nem kell újabb konténert rendelnünk, hiszen valamennyi szemét el fog férni egy szállítótartályban. Ezzel pedig egyúttal pénzt takaríthatunk meg.

A sittszállítás költségét a helyszín is nagyban befolyásolhatja. Nem mindegy ugyanis, hogy az agglomerációba vagy a fővárosba rendeljük a konténert. Ezenkívül ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szolgáltatás díja Budapest egyes kerületeinek a függvényében is különbözhetnek, nem beszélve Magyarország többi településéről.

További lehetséges kiadások

A legtöbb esetben a vegyes konténer rendelésének díja mindent magába foglal. Ez azt jelenti, hogy egyaránt tartalmazza az útdíjat, a rakodás költségét és az üzemanyag árát is. Természetesen itt is akadhatnak kivételek. Előfordulhat például az, hogy a területfoglalási engedélyt pluszban ki kell fizetnünk.

Tájékoztató jellegű díjak

Fontos tudni azonban, hogy a feltüntetett tarifák lehetnek tájékoztató jellegűek is, azaz az adott társaság fenntarthatja magának a változtatás jogát. Ezt elsősorban az infláció mértékének alakulása befolyásolhatja. A díjszabást emellett természetesen a konténerrendelés részletei is szabályozhatják.

Ha belegondolunk, mit kaphatunk a pénzünkért cserébe, a sittszállítás költségei egyáltalán nem tűnhetnek nagyon magasnak. Nemcsak a környezetünket óvjuk ugyanis, hanem magunkat is egy esetleges pénzbírságtól, ha közterületen hagynánk a hulladékot. Érdemes tehát profi szakemberekre bízunk a munkát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek