Kényelem és praktikum a konyhában

iho   ·   2021.04.07. 12:00

Egy konyha lehet kicsi, lehet nagy, szűk vagy tágas, de a lényeg, hogy mi található benne. Nem mindegy ugyanis, hogy a konyhafelszerelésed miből áll. Meg kell találni az arany középutat a kényelmes, praktikus és szép szentháromságában. És persze legyen minőségi, megfizethető és stílusos.

Komplett cégek, designerek, lakberendezők specializálódnak a konyhai berendezésekre. Oktatók tanítják a feng-shui elméletet, világmárkák jöttek létre, amik kizárólag konyhafelszereléseket forgalmaznak. Lássuk, hogy mit kell figyelembe venned, hogyha a konyhád berendezésére vagy átrendezésére adod a fejed.

Minőség és stílus egy térben

A konyha berendezését általában a falakkal kezdik. Falicsempék tömkelegéből válogathatsz az üzletekben. Kis kockás, nagy kockás, sima vagy mintás. Ha ezzel megvagy, akkor jöhet a bútor. Ebben az esetben is számos tervező munkáját csodálhatod és teheted be a saját konyhádba. A fától a márványig számos gyönyörű konyhabútor létezik, az elképzelés határa a csillagos ég.

A konyha fő eleme a bútor, ezt egészítik ki a konyhafelszerelések. Akkor igazán egységes a kép, ha a színekben, stílusban és minőségben is egyeznek a berendezések. Az idei trendek szerint bármilyen konyhát fel tudsz dobni réz kiegészítőkkel, csappal és egyéb konyhafelszerelésekkel.

Stílusokban válogathasz a klasszikustól a modernig, a teljesen egyedi elképzelésedet is lesz, aki kivitelezze. Ezeknek az árai változnak méret és minőség függvényében. Ha igazán egyedi és prémium minőséget szeretnél úgy bútorból, mint falakból és padlóból, akkor mélyen a zsebedbe nyúlhatsz. Azonban, ahogy mondani szokás, a minőség egy befektetés és nem kiadás. 

Konyhafelszerelések sokasága

Ha már elvesztél a falak és bútorok labirintusában, akkor most lesz csak igazán izgalmas a keresgélés. Konyhafelszereléseidet úgy válogathatod össze, hogy azok teljes mértékben kiegészítsék a konyhád stílusát. Azonban nem mindegy, hogy ezek milyen minőségűek. Célszerű időtálló és kényelmes eszközöket beszerezni, hogy később ne mérgelődj azon, hogy nem vág a kés, odaég az edényben az étel.

A legapróbb részletek is nagy odafigyelést igényelnek a választáskor. Legyen az egy konzervnyitó, egy tárolódoboz vagy egyszerűen egy szemeteskuka. Ezek nem csak a kényelmet szolgálják, de a higiénia megtartásában is fontos szerepet játszanak. A vasárnapi ebédnél az edényeiddel és az evőeszközeiddel is biztosan el tudod kápráztatni a vendégeidet.

A legfontosabb konyhafelszerelések közé tartoznak először is az edények. Válogathatsz márványbevonatos, kerámiabevonatos, tapadásmentes edények közül is. Ezek igencsak kényelmes és praktikus felszerelések. Ha megfeledkeznél a kályhán hagyott ételről, akkor sem vár rád edénykapargatás vagy kukában landolás. Ezenkívül olyan tányérszetteket, evőeszközöket, poharakat válogathatsz ki magadnak, amelyek biztosan tökéletesen illenek a konyhához és hozzád.
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek