Kereszteződést szélesítenek Debrecenben

iho/közút   ·   2020.09.02. 18:00
01_mikepercsi_csomopont

Az ivóvíz- és a hírközlési vezeték kiváltási munkákkal kezdődött el a kivitelezés a Leiningen út és a Mikepércsi út csomópontjában.

A nyertes vállalkozó, a D-Profil Kft. már elkészítette és engedélyeztette az építés alatti forgalomkorlátozási és ütemterveket. Az útépítés várhatóan októberben kezdődik. A beruházás célja a Leiningen utca és Mikepércsi út találkozásánál lévő szűk keresztmetszetű csomópont felszámolása és kapacitásbővítő fejlesztése. Jelenleg ugyanis a járművek a Leiningen utcáról a Mikepércsi útra egy forgalmi sávból tudnak haladni balra – egyenesen – és jobbra. A fejlesztés eredményeként jobbra kanyarodó sáv épül száz méter hosszban, ahol a járművek önálló sávból fognak tudni jobbra kis ívben a városközpont irányába kanyarodni.

(fotók: NIF Zrt.)

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A kivitelezést a D-Profil Kft. végzi nettó 48 millió 32 ezer 630 forint értékben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek