Kerti bútort szeretne vásárolni?

iho   ·   2022.06.10. 12:00

Késő tavasztól kora őszig sok időt töltünk a szabadban, ilyenkor a terasz és kert szinte második nappaliként funkcionál. Ahhoz azonban, hogy kényelmes kültéri életteret alakíthassunk ki, kényelmes kerti bútorokra is szükség van, amelyek nemcsak esztétikusak, praktikusak, de az időjárásnak is ellenállnak.

Érdemes időt szánni rá, hogy megtalálja az Önnek ideális kerti bútort, ami leginkább kiszolgálja az igényeit.

A népszerű műrattan garnitúrák

Manapság a műrattanból készült kerti bútorok a legkedveltebbek, ami többek között annak köszönhető, hogy sokkal könnyebbek, mint a fából vagy fémből készült bútorok és kényelmesebbek is. Természetesen a műrattan bútorok között is vannak különbségek, ezért nem mindegy, hogy hol vásárolja és hány év garancia van a termékre. Mindenképpen jó minőségű kerti garnitúrára érdemes csak beruháznia, amely hosszú évekig szolgálja a család kényelmét. A MÖBELIX kerti garnitúrái kiváló minőségűek, valamint kedvező áron is kínálják a szebbnél szebb kerti bútor szetteket.

A műrattan kerti garnitúrák általában a szürke és barna különböző árnyalataiban kaphatók. De a jelenleg trendi bézs, fehér és beton színben is választhat, attól függően, hogy melyik szín tetszik Önnek, illetve melyik árnyalat illik leginkább a teraszra. Ha már rendelkezik a kertben, teraszon meglévő bútorokkal (pl.: napozóágy, fotel, hintaágy) akkor célszerű azokhoz hangolni az új bútor színét.

Hány elemből álljon a kerti garnitúra?

Attól függ, hány fős a család, milyen gyakran jönnek vendégek. Meghatározó szempont az is, hogy mekkora a terasz, illetve a kertnek az a része, ahova a kerti bútor kerül. Az sem mindegy, hogy milyen funkciót kell betöltenie, csak pihenésre vagy étkezésre fogja használni a család.

A kerti bútorok közül a legnépszerűbbek a kétszemélyes kanapé + 2 db fotel + 1 asztal szettek. Ideális a méretük, elférnek akár egy nagyobb erkélyen is, és az árfekvésük kedvező.

Sokan az étkezőasztalos változatokat keresik, hiszen jó időben kellemes a szabadban elfogyasztani az ebédet, vacsorát.

Közkedveltek a lounge garnitúrák is, főleg a sarokkanapés, fekvőfoteles megoldások, amelyek igazán kényelmesek és tökéletesek baráti, családi összejövetelek alkalmával is.

Megfelelő használat és ápolás

A kerti bútorokhoz elengedhetetlen a párnák használata, nem csupán kényelmi szempontok miatt, hanem azért is, hogy a felületen egyenletes legyen a súly eloszlása. Ezért semmiképp sem szabad párna nélkül használni, különösen hideg időben, amikor a műrattan sokkal merevebb és könnyen sérül.

A műrattan kerti bútort elegendő vizes és enyhe tisztítószeres, nedves ronggyal áttörölni, esetleg magasnyomású mosóval évente 1-2 alkalommal alaposan lemosni. Télen is kint hagyható, mert nemcsak UV-, de fagyálló is, de azért érdemes letakarni és védeni a hótól. A párnákat minden esetben száraz helyen célszerű tárolni, mert igaz, hogy kültéri textillel borított, de az esőnek nem áll ellen.

Rendeltetésszerű használattal, rendszeres tisztítással, hosszú évekig élvezheti a kerti bútor kényelmét.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek