Készítsünk fel autónkat is az ünnepi szezonra!

iho   ·   2022.10.03. 08:00
00_autofelkeszites

A karácsony talán legszebb része mindannyiunk számára a családlátogatás. Ehhez ha szerencsések vagyunk nem kell messzire utazni, de ha a család többi tagja az ország túlsó felén él, igen hosszas kocsikázásnak nézhetünk elébe, ezért jó ötlet autónkat is felkészíteni az ilyen túrákra!

Téligumi és hólánc

A téli gumik fontosságát talán nem is kell részletezni. Arra azonban minden esetben figyeljünk, hogy időben jelentkezzünk be kedvenc gumisunkhoz. Ha október első felére tervezzük a gumicserét, a nagy tömegeket még sikeresen elkerülhetjük.

Bár a fehér karácsonyok sajnos egyre ritkábbak, nem szabad megfeledkeznünk a biztonságról, ezért a téli hónapokban ne felejtsük otthon a hóláncot se.

Fagyálló

Ha hó nem is mindig érkezik hozzánk decemberre, a hideg biztos ide is elér. Vásároljuk meg időben az autónkhoz szükséges fagyálló hűtőfolyadékot, hogy az első mínuszok beköszöntével elkerülhessük a hosszú sorban állást.

Egyéb tartozékok

A téli hidegek ronthatják az autó akkumulátorok teljesítményét és megbízhatóságágát, ezért, ha a téli évszakban szorulunk cserére törekedjünk arra, hogy a legjobb autó akkumulátor kerüljön járművünkbe! Nagyon fontos, hogy védjük az akkumulátort a hidegtől, ugyanis az lelassíthatja azokat a benne zajló kémiai folyamatokat, amik segítségével áramot termel.

Arra az esetre, ha mégis történne valami az akkumulátorral jó ötlet, az elérhető legjobb startoló kábelek közül is választunk egyet a csomagtartóba. Ezzel nem csak magunknak teszünk komoly szolgálatot, hanem másokat is kisegíthetünk az utak mentén és a parkolókban.

A felkészülés mellett a legfontosabb természetesen az óvatosság és a figyelmesség. A téli utakon hajlamosak vagyunk mindnyájan egy kicsit frusztráltabbak lenni, de a szeretet ünnepének alkalmából legyünk ilyenkor is türelmesek.

(A fotó forrása: Marian Weyo/Shutterstock.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek