Készüljön fel a grillszezonra!

iho   ·   2021.12.07. 12:00

Amennyiben az időjárás kegyes hozzánk, akár már tavasz közepén is bele lehet vágni egy kerti grillpartiba. Nyáron pedig a konyhák akár ki is költözhetnek a szabadba!

A szabadtéri sütés-főzés élménye semmihez sem hasonlítható. A faszénen készült ételek sajátos íze, a kellemes társasággal töltött étkezések hangulata, varázsa a nyarak egyik legkedvesebb élményévé teszi a grillpartikat. 

Felkészülni, vigyázz,…

Nyáron a kert válik a nappalinkká, hiszen jó időben ki ne szeretne minél többet a szabadban tartózkodni. Vannak, akik csak pihenésre, és vannak, akik baráti összejövetelekre is használják a teraszukat, kertjüket. Ha kerti konyhát, főzőhelyet szeretne kialakítani, tegye fel magának a kérdést, hogy milyen gyakran használná, mekkora társaságnak főzne, és a grillezést vagy a kemencében sütést preferálná-e. 

Biztosan megtalálja az Ön számára megfelelő felszerelést, hiszen számos gyártó számtalan grillfelszerelése kapható a hordozható grillektől kezdve az asztali barbeque sütőkön át a kültéri kemencékig. A hagyományos faszenes grillek elképesztő ízt adnak az ételeknek, az elektromos és gázgrilleknek egyszerűbb a telepítése, és akár beltéren is használhatóak, azonban egészen más hangulatot árasztanak, mint a fatüzelésűek. Az ezeken készült ételekből hiányzik a füstös íz, cserébe nem füstölnek be mindent és mindenkit.

Mindegyik megoldásnak megvannak az előnyei és hátrányai, ezért a döntés előtt mérlegeljen, Önnek melyik a fontosabb.

Legyen felkészült, jól felszerelt

A minőségi ételekhez nemcsak kiváló alapanyagokra, hanem minőségi felszerelésre is szükség van. A grillfelszerelés beszerzésén túl vásároljon meg minden olyan eszközt, kelléket, tartozékot, amelyek kényelmessé és hatékonyabbá teszik a szabadtéri konyhában töltött időt. 

Gondoljon vendégei kényelmére, válasszon kerti székeket. Ha kevés hellyel rendelkezik, a rakásolható, esetleg összecsukható darabokat Önnek találták ki. Az étkezések elengedhetetlen kelléke az asztal, amelyből szintén nagy választék áll rendelkezésére. Ha nem szeretne a kerti bútorok karbantartására időt szánni, a műrattan bútorok ideális megoldást jelentenek, hiszen ezek nem foltosodnak, és a makacsabb szennyeződések is könnyen letörölhetők. 

A multifunkciós grillasztalok megkönnyítik az ételek higiénikus előkészítését, valamint tárolóhelyként szolgálnak étkészletekhez, evőeszközökhöz, szalvétákhoz, terítőkhöz, grillkellékekhez. 

Az a bizonyos plusz

A kertben töltött olvasgatós délután vagy az esti beszélgetések a kerti asztal körül egy finom vacsora elfogyasztása után kellemesen ellazítanak, energiával töltenek fel. A kert tervezésével, kialakításával, ápolásával töltött idő és fáradozás meghozza gyümölcsét, hiszen az igényei szerint ideálisan kialakított kertben kikapcsolódhat, feltöltődhet, úgy érezheti, mintha minden nap nyaralna.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek