Kiegészítők, amikkel sokkal lelkesebben használhatod a kemencét

iho   ·   2023.01.03. 12:00

Mikor megszületik az elhatározás, hogy vásárolsz egy kemencét, számos kérdést vet fel: hogy milyen modell legyen, mire és mennyit fogjátok majd egyáltalán használni. Viszont mikor már a birtokában vagy a kemencének, látni fogod azt is, hogy a különböző kiegészítők mennyi segítséget tudnak nyújtani az eszköz használatában.

Modern kemencék

A modern pizzasütő kemencék számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, ami miatt érdemes ezek mellett letenni a voksodat. Nagyon hamar elérik az üzemi hőmérsékletet, amin percek alatt készül el egy egész pizza, így akár nagyobb társaságokat is ki tudsz szolgálni vele könnyűszerrel anélkül, hogy ki kellene maradnod az együtt töltött idő nagy részéből.

Te is tervezel beszerezni egy pizzasütő kemencét a SpaTrend kínálatából, de még nem találtad meg az ízlésednek leginkább tetsző modellt? Keresgélj a webáruház kínálatában, és találd meg azt a típust, amivel megtapasztalhatod a pizzasütés örömeit, és kedvére tehetsz a szeretteidnek.

Alap kiegészítők

A pizzasütés egyik alapvető mozzanata, hogy az összeállított tésztát be kell tenni a kemencébe, majd ki kell tudni venni onnan anélkül, hogy sérülne, vagy összecsúsznának rajta a feltétek. Ez kizárólag úgy megoldható égési sérülések nélkül, ha van a birtokodban egy megfelelő méretű pizzalapát, amit tudsz használni az áthelyezések alkalmával. További védelmet tudsz magadnak biztosítani egy hőálló sütőkesztyűvel is, ami megvédi a kezedet, amikor közel kell nyúlnod a kemence sütőteréhez.

Ezen felül szükséged lesz majd a az szeleteléshez is egy kényelmes eszközre, hogy az elkészült remekművek tálalása ne a szeletek felvágásán csússzon el.

Kiegészítők az új funkciók érdekében

A pizza egy remekül variálható étel, de lássuk be, ha az ember huzamosabb ideig ezt eszi, mindegy milyen változatosak a feltétek, idővel meg lehet unni. Éppen ezért érdemes olyan kiegészítőket beszerezni, amik lehetővé teszik, hogy a pizzasütő kemencét egyéb ételek elkészítésére is alkalmassá tedd. Ilyenek lehetnek például a tálak és edények, amikkel akár a kemencés klasszikusokat is el tudod készíteni, mint például a csülök vagy a káposzta. De egy erre tervezett ráccsal akár grill funkciókkal is el tudod látni a kemencédet.

Okos tisztítás

A kemencék megfelelő működésének elengedhetetlen feltétele a rendszeres karbantartás. Ez azt jelenti, hogy a sütögetések utáni tisztítási feladatokon kívül nem árt, ha bizonyos időközönként ellenőrizzük az égőfejeket és az acélfelületeket. A rozsdásodás és felesleges sérülések elkerülése érdekében az acél felületeken nem ajánlott érdes, súroló tárgyakat alkalmazni, hogy ne okozzunk karcokat. 

Ezek a feladatok nem csupán az esztétikum szempontjából fontosak, hanem a kemence élettartamát is tudják növelni, és a balesetveszélyt hivatottak elhárítani.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek