Kipróbálnád az extrém sportokat? Megmondjuk, milyen biztosítást köss!

iho.hu   ·   2024.07.11. 17:30
coverme.hu

A nyaralás a kikapcsolódásról, lazulásról szól, ezt azonban nem mindenki értelmezi ugyanúgy. Egyesek azt szeretik, ha a nyaralás arról szól, hogy koktéloznak a tengerparton vagy kiolvasnak egy könyvet a kedvenc nyaralóhelyükön, míg mások ilyenkor új kalandokra vágynak.

Látható, hogy az utasbiztosítás kötésekor is oda kell figyelni ezekre a különbségekre, hiszen a kalandvágyó nyaralókra sokkal több veszély leselkedik, mint azokra, akik a szállodai szoba mélyén pihenik ki a steak okozta telítettség-érzetet.

Az alap utasbiztosítás és ami még ezen túl van

A CoverMe oldalán összehasonlíthatóak az utasbiztosítások, ezáltal mindenki meg fogja tudni kötni azt, ami az utazásához a legideálisabb. Nem mindegy ugyanis az, hogy milyen közlekedési eszközzel utazunk, mi az úti cél és számos más egyéb szempontot is be kell jelölni ahhoz, hogy a releváns ajánlatokat kapjuk meg. Ezután pedig jöhet is a kötés, azonban itt át kell gondolni még néhány fontos szempontot!

Mit fogunk csinálni a nyaralás során?

Ahogy a bevezetőben elmondtuk, egyáltalán nem mindegy az, hogy milyen programokon szeretnénk részt venni az utazás során. Ugyanis nagyon gyakran előfordul, hogy az alapbiztosítás mellé különböző kiegészítő biztosításokra is szükség van, ezt pedig soha nem szabad kihagyni!

Az egyik ilyen biztosítási forma az autós asszisztencia, amennyiben autóval fogunk utazni, de ugyanilyen fontos az extrém sportok esetére kötött kiegészítő fedezet, ami nélkül soha nem szabad elindulni, ha ilyen sportokat szeretnénk kipróbálni.

Extrém sport kiegészítő biztosítás

Tudni kell azt, hogy az alap utasbiztosítások nem nyújtanak olyan esetekben fedezetet, amikor a sérülést valamilyen sporteseményen vagy extrém sport közben szenvedjük el. Ezért aztán ha például egy futóversenyen szeretnénk részt venni vagy bicikliversenyen, akkor mindig kössünk kiegészítő módozatot is az alapbiztosításunk mellé.

A szerződési feltételeket mindig el kell olvasni, mivel a biztosítók kizárhatnak olyan eseteket, sporttevékenységeket az alapbiztosításból, amelyek esetében nem fogják állni az orvosi költségeket.

Ha ilyen sportot szeretnénk űzni, akkor az extrém sport kiegészítő módozatot is meg kell kötni, így már nyugodtan vághatunk neki a barlangtúrának, a búvárkodásnak, a sárkányrepülőnek vagy szörfözhetünk kedvünk szerint. Ezekben már van hegyi vagy vízimentés is, így biztonságban leszünk akkor is, ha valamilyen probléma áll elő.

A sportfelszerelésekre is figyelni kell!

Sok sport kíván drága sportöltözetet vagy felszereléseket, ezért ezekben az esetekben arra is térjen ki a figyelmünk, hogy ezek is biztosítva legyenek. Az alapmódozat ugyanis ezt általában nem tartalmazza, így a biciklire, szörfdeszkára, búvárruhára vagy a horgászfelszerelésre külön kiegészítő szerződést kell kötni.

Az aktív pihenés feltölti az embert és új élményekkel gazdagodik, azonban a nyaralás előtt át kell gondolni azt, hogy pontosan mit szeretnénk kipróbálni, és ha szükséges, akkor extrém sport biztosítást kötni.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek