Kiránduljon a Hűvösvölgybe, egész hétvégén remek programokkal készült a Gyeremkvasút!

iho/vasút   ·   2022.10.14. 09:00
04_gyermekvasut_oszi_hetvege

Szombaton és vasárnap kifejezetten keskeny-nyomközű járműveket felsorakoztató modellvasút-kiállítás lesz, vasárnap pedig játékos családi nappal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Mindkét nap a hétvégi menetrend szerint indulnak a vonatok, nosztalgiajáratok is közlekednek.

A kellemes őszi idő beköszöntével érdemes ezen a hétvégén is felkeresni a budai hegyek népszerű kirándulóhelyeit, a kisvasút állomásaitól kényelmes sétával elérhető a Hárs-hegy, a János-hegy, Makkosmária, Normafa és Budakeszi környéke is. A vonatok – a munkanap-áthelyezés ellenére – szombaton és vasárnap is a hétvégi menetrend szerint járnak, nosztalgiajáratok is színesítik a kínálatot: mindkét nap közlekedik a lillafüredi motorvonat, vasárnap pedig a C50-es kismozdony is útra kel.

Ezen a hétvégén nemcsak kirándulással érdemes összekötni a gyermekvasutazást, mivel más programok is fogadják a családokat. A valódi vonatokon kívül a hűvösvölgyi Gyermekvasutas tábor csarnokában keskeny nyomközű vasútmodellek kelnek életre és járják a H0e méretarányú pályákat a terepasztalokon, valamint a kerti vasúton is kisvasúti járművek kistestvérei közlekednek majd, de láthatóak lesznek kifejezetten gyermekvasúti mozdonyok és kocsik modelljei is. A hűvösvölgyi vasútmodell-kiállítás szombaton és vasárnap 9-től 17 óráig tart nyitva, a belépés díjtalan.

Vasárnap a Hűvösvölgy állomás alatti fogadóparkban családi nappal, tartalmas gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket. Lesz ugrálóvár, KRESZ pálya, óriás társas, alkotóház, környezetvédelmi játékok, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést is. A vonatokért rajongókat hajtánypálya, favasút és vonatszimulátor várja, akár a legkisebbek is beöltözhetnek gyermekvasutasnak egy fotó erejéig, és természetesen egész nap járnak a vonatok Hűvösvölgy és Széchenyihegy között. A BKV Ikarus 60 és Ikarus 415 típusú nosztalgiabuszaira is felszállhatnak az érdeklődők. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra számíthatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek