Kisvasúti emlékhely Süttőn

iho   ·   2014.05.16. 16:45
00kicsi

Süttő Község Önkormányzata, a süttői Dr. Sághy Antal Környezetvédelmi és Kulturális Egylet, a Budapesti Erdőgazdasági Zrt. és a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület (KBK) szombaton időutazásra hívja a község, a Gerecse és a kisvasutak történelme iránt érdeklődőket. A program május 17-én, szombaton 9.30-kor kezdődik a Süttőn átvezető 10-es út melletti Hársfa-parkban kialakított Kisvasúttörténeti Emlékhely átadásával.

A kisvasút régi felvételeken<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(forrás: Kisvasutak Baráti Köre)

Az emlékhelyen fényképes tabló és kiállított járművek idézik fel az 1918 és 1971 között működött süttői erdei vasút történetét. Az emlékhelyet a Dr. Sághy Antal Egylet alakította ki a község önkormányzata támogatásával, pályázati források felhasználásával. A kiállított járművek – egy kéttengelyes rönkszállító (rakoncás) és egy négytengelyes kőszállító kocsi – archív fotók alapján az Egylet szakmai partnere, a KBK, a Kemencei Erdei Múzeumvasút műhelyében készültek, illetve újultak meg.

A megnyitó után vezetett emléktúra indul a vasút valamikori nyomvonalán.

A süttői erdei vasút történetéről hamarosan hosszabb írással jelentkezünk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek