A szobi kisvasút napja

iho/vasút   ·   2011.08.30. 11:00
00

Amikor a Kisvasutak napja rendezvénysorozat elkezdődött, a szobi vasúton épp nem volt személyszállítás, így az első körökből kimaradt. Szép lassan a teherszállítás, a hajóra rakodás is megszűnt, a vonal évekig az enyészeté lett. Egy lelkes társaság nem akármilyen akadályokat áthágva építette-indította újra a vasutat, és 2009 óta már a harmadik rendezvényt köszönthették a látogatók.

A szobi kisvasúti napon Paulik János üzemvezető mutatta be a terepet. A szobi kisvasút új szerzeménye ez az egykori normál nyomtávú kocsi. A tervek szerint első osztályú kocsivá alakítják majd át<br>A képre kattintva fotógalériánk nyílik meg

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.