Kisvonat-különlegességek érkeznek a Vasúttörténeti Parkba, a XVI. Kerti Vasutak Találkozójára

iho/vasút   ·   2022.09.20. 15:05
00_kerti_vasut2022

Szombaton és vasárnap a hazai kertivasút-építők különleges szerelvényei lesznek a főszereplők, de külföldi kiállítók modelljei is szép számmal képviselik alkotóikat.

Szeptember utolsó hétvégéjén, 24–25-én nem csupán nézelődni érdemes az egyik legnépszerűbb éves eseményen, a Kerti Vasutak Találkozóján, hanem kipróbálni is azokat, hiszen a közel egy kilométer hosszú pályán, tóval és alagúttal tarkított úton bárki utazhat a kerti vasutak szerelvényeivel.

Az idei találkozón a magyar kertivasút-építők szerkezetei kapják a főszerepet, de ahogy ez már hagyomány, az esemény nemzetközi jellegét erősítik osztrák, szlovén és horvát kiállítók is. A Park kedvenc interaktív programjai két megálló között ugyancsak gondoskodnak a szórakozásról:

  • aki még nem próbálta a kézihajtányt,
  • vagy nem utazott lóvasúttal,
  • Csajka sínautóval vagy
  • 1026-os gőzmozdonyon,

annak idén is lesz lehetősége tenni egy próbát. Ha pedig további vonatkülönlegességekre kíváncsi, az Orient csarnokban számos modulasztal kap helyet, amiken a legkülönlegesebb modellvasúti járművek sorakoznak majd. Többek között egy Magyarországon egyedülálló modulrendszerű terepasztalon, kétvágányú vasútvonalon négy–hat vonat közlekedését láthatják egyszerre, amik között amerikai, német, osztrák és svájci járművek modelljei szelik a síneket.

Nyitvatartás: 10:00–18:00

Az eseményre a Vasúttörténeti Park normál belépőjegy árai érvényesek, amit a park főbejárati pénztáránál vagy online, a park weboldalán lehet megváltani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek