Költöztetés Budapest belvárosából? Hoztunk pár tippet!

iho   ·   2022.04.02. 12:00

Egy költöztetés Budapest belvárosából nem épp a legegyszerűbb dolgok közé sorolható. Számos buktatója van már önmagában egy költözésnek is. De egy fővárosi, belső kerületi pakolásnál még annál is több várhat ránk.

Azonban nem szabad kétségbeesni, mindenre van megoldás! Hoztunk is pár tippet Önnek, melyekkel megkönnyítheti a dolgát, és elkerülheti a problémákat.

Költöztetés Budapest belvárosából: hova parkoljak?

A parkolás mindig nagyon kényes kérdés. Sajnos a főváros belső kerületeiben vannak olyan területek, ahol szinte esélytelen megállni. De az az igazság, hogy gyakorlatilag sehol sem úgy lettek kialakítva a házak bejárói, hogy ott bármikor megállhasson egy teherautó. Sehol sincs akkora szabad hely csak úgy üresen hagyva, inkább minden hely ki van használva, az utolsó négyzetcentiméterig.

Épp ezért kell a saját kezünkbe venni a sorsunkat, és tennünk azért, hogy könnyebb legyen a költözés. Érdemes már előző napon lefoglalni a teherautónak a területet minél közelebb a bejárathoz. Odállhatunk saját autónkkal, de akár kukákkal is kijelölhetjük a helyet. Kerítsük is körbe a területet, ha lehet, ezzel is nyomatékosítva, hogy hagyják szabadon. Fontos, hogy pár nyomtatott papírlapra is írjuk ki, hogy miért foglalunk el egy teherautónyi helyet. Írjuk ki nyugodtan, hogy költöztetés miatt elkerített terület. 

Ez miért is annyira fontos? Gondoljon csak bele, hogy mennyivel gyorsabb közvetlenül az ajtóba kipakolni, mint 40 méterrel arrébb! És itt minden méter számít! Minél messzebbre kell elcipelniük a költöztetőknek a bútorainkat, annál drágább lesz az egész művelet. Gyorsabban is fáradnak így, ami tovább növeli a költözés idejét. De nem kell, hogy emiatt a költöztetés Budapest belvárosában többe kerüljön, mint az agglomerációban. Csak figyeljen oda a fentiekre, és nem lesz gond!

Fontos, hogy a megfelelő költöztetővel szerződjön!

Igazából ezen áll vagy bukik minden! Ha hagyja, hogy egy hiéna megkaparintsa a megbízását, azt nagyon fogja bánni. Mindig megbízható, nagy tapasztalattal és szaktudással rendelkező partnert válasszon! Olyat, akik tájékoztatják, segítőkészek, barátságosak, de nem bratyizósak. 

Olyan céggel szerződjön, akik írásban kommunikálnak, ez nagyon fontos! Aki nem hajlandó leírni az ajánlatát, az nem vehető komolyan, az titkol valamit. Rendszerint azt, hogy szeretné a pénzét, de többet, mint azt elsőre gondolná. Az ilyeneket érdemes messziről elkerülni!

Fontos a megfelelő csomagolás

Már csak azért is, mert enélkül nem lesznek biztonságban a vagyontárgyai! Ha gondolja, bízhatja akár profikra is. Ma már vannak olyan cégek is a piacon, mint például a Servitius és Partnerei költöztetés csapata, akik becsomagolnak Ön helyett. Persze ez egy szolgáltatás, aminek díja van. De ennél biztonságosabb megoldás garantáltan nincs!

Természetesen a fentieken kívül még számos dologra érdemes figyelni. Azonban azzal, hogy a megfelelő partnerrel szerződik, máris garantáltan gondmentes lesz a költözése!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek