Konténeres sittszállítás a fővárosban: erre figyelj

iho   ·   2021.12.01. 12:00

Ha a fővárosban konténeres sittszállítást szeretnél rendelni, akkor van pár dolog, amire érdemes figyelned. Ebben a cikkben segítünk neked, hogy tudd, mire kell ügyelned a rendelés során, és mit szállíttathatsz el egyáltalán.

Ez kerülhet a konténerbe

Több esetben is hívhatsz sittszállítót, melyek közül a legjellemzőbb az, ha valamilyen építkezésre, felújításra vagy bontásra kerül sor. Bármelyikről is legyen szó, valamennyi bontási törmelék bizonyára keletkezik. Téglától, maltertól, kisebb betondaraboktól, építőanyagok csomagolásától, nyílászáróktól és egyéb, építkezésnél keletkező hulladékoktól mind szabályosan megszabadulhatsz így. Ennek szakszerű és gyors elszállítása nem kell, hogy a te feladatod legyen, csak meg kell hozzá találnod a megfelelő céget.

Ezért elérhető a konténeres sittszállítás, mint szolgáltatás, ami óriási terhet vesz le a válladról. Ha nem lenne, hordhatnád el autóval és utánfutóval a sok törmeléket, de ezt ugye te sem szeretnéd?    

A másik jellemző eset, ha lomtalanítást szeretnénk évközben, nem a hulladékkezelő cég által központilag meghirdetett időpontban. Hogy mikor lehet erre szükségünk? Ha házat vettünk vagy örököltünk és sok lom maradt, amitől mielőbb szabadulnánk. Vagy ha épp sikerült a szabadságunk alatt végre kitakarítanunk a garázst, melléképületet, és megszabadulnánk mindentől, ami nem kell. Ez esetben is jó szolgálatot tesznek a konténerek, melyekbe mehet szinte minden. De mik a kivételek? Lássuk!

Ez ne kerüljön bele

Vannak az úgynevezett veszélyes hulladékok. Ezeket semmiképp se pakold bele a kommunális hulladékok közé, sem a szelektívbe, de még csak a sittszállító konténerbe sem! Ezek speciális kezelést igénylő anyagok, melyeket külön engedéllyel rendelkező, erre specializálódott lerakóhelyeken tudsz leadni. Megkérdezheted az építési törmeléket elszállító céget is, hátha ők is foglalkoznak ezzel. De ha igen, akkor se keverd bele őket a sitt közé!

És akkor nézzünk meg pár példát is, hogy mely anyagokra gondolunk. Pala, festékek, autógumik, kátránypapír, hígító, különböző vegyi anyagok, olaj és azzal szennyezett textíliák, TV, híradástechnikai eszközök és akkumulátorok.

Milyen céget érdemes keresned konténeres sittszállításhoz?

Olyan céggel érdemes leszerződnöd, akik rutinosak, megbízhatóak, van kapacitásuk, gyorsan reagálnak és megfizethetőek. Vannak ilyen cégek a piacon a fővárosban is, érdemes szétnézni közöttük.

Ha olyat választasz végül, akik jól el vannak látva konténerekkel, akkor az nagy előny lehet. Ezzel sokat spórolhatsz, ugyanis így akár egy hétre is felár nélkül rendelkezésedre tudják bocsátani a tárolójukat. Nem árt az sem, ha külön engedélyük van a hulladékok szelektálására, szétválogatására. Ezzel sok időt és pénz meg tudsz spórolni, mert rakhatod vegyesen a hulladékokat a konténerbe. Ők majd szépen el fognak végezi mindent helyetted.
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek