Korszerűsítik a zalai erdei kisvasutat

iho   ·   2018.04.06. 10:44

A Csömödérről induló és a szentpéterföldei végállomásra érkező erdei kisvasút korszerűsítése és pályahálózatának csekély mértékű meghosszabbítása, valamint az ehhez kapcsolódó turisztikai projektek fejlesztése várható idén a Mura programon belül. Az üzemeltető Zalaerdő Zrt. ebben az évben 515 millió forintot fordít a megvalósításra, a fennmaradó összeg beruházását 2019-ben tervezik. A magyarepitok.hu információja szerint befejezik a Szentpéterfölde és Pusztamagyaród közti, 11,5 kilométer hosszú feltáró úthálózat felújítását, mely útvonal kerékpározható lesz. Szentpéterföldéről a látogatók kerékpárjukat a kisvasúton szállíthatják tovább.

A munkaterület átadása a jövő héten várható. A projekt során 6300 köbméter kőanyagot, 13 ezer köbméter cementes hideg remixet és 1500 köbméter aszfalt burkolatot építenek be. A munkát a Colas Út Zrt. végzi el nettó 287,8 millió forintból. Az útfelújítás mellett várható a Budafai Arborétum fogadóépületének kivitelezése, felújítják a C50-es dízelmozdonyokat és az Ábel gőzmozdonyt, és vásárolnak majd egy napenergiával működő kocsit is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek