Közösségi piknikre hív szombaton a Zsuzsi Erdei Vasút

iho/vasút   ·   2022.06.17. 13:00
zsuzsivasut_termeszethaza

A kisvasút június 18-án vonatozással egybekötött „Könyv barátai” pikniket rendez a Hármashegyi-erdő árnyas fái alatt.

A Zsuzsi Erdei Vasút a Könyv barátai hálózat tagjaként szeretettel várja az érdeklődőket június 18-án egy közösségi piknikre, melynek helyszíne a kisvasút végállomása, Hármashegyalja. A Debrecent északkeletről körbeölelő Erdőspuszták mesés tájain megáll az idő és nincs térerő: a varázslatos erdei környezet, a Hármashegyi-erdő árnyas fái ideális helyszín ahhoz, hogy a hétköznapok rohanásából kiszakadjunk. A könyvek és az olvasás szeretete, a közös olvasás és beszélgetés mellett hangot kap a természet testet-lelket feltöltő ereje is, revitalizálva energiatartalékainkat. Az érdeklődőket gyógynövény-túrával is várják a szervezők, melyen megismerhetik az erdőben található gyógynövényeket és azok jótékony hatásait, sőt, akár meg is kóstolhatjuk a belőlük készült ízletes szörpöket, teákat.

A program 8 óra 30-kor a Zsuzsi Erdei Vasút Ruyter utcai kiinduló állomásán kezdődik. A vonat érkezését követően Dr. Puskás István, Debrecen kulturális területért felelős alpolgármestere köszönti a vendégeket a Hármashegyaljai Természet Háza ZSEV Könyvtárpontjában, majd 10 órakor indul a gyógynövény-túra a Hármashegyi-erdőbe. A túrán Varga Edit környezeti-nevelő segítségével megismerhetjük a Három-hegy világát, ahol a mindennapi rohanás, feszültség és stressz, mint beidegződött életforma teljesen ismeretlen, majd felkereshetjük a „titkos szigetet", útközben pedig felfedezhetjük a bennünk élő „erdőt" és felvértezhetjük magunkat az előttünk álló mindennapi kihívásokra.

A Természet Házába visszatérve 13 órakor gyógyteakóstolóval várják a megfáradt túrázókat, akik pihenésképpen az erdőben gyűjtött kincsekből elkészíthetik, megfesthetik saját mandalájukat. A testi-lelki-szellemi töltekezésben ezt követően a könyvek lesznek segítségünkre – minden könyvbarát megmutathatja kedvenc könyvét, elmondhatja kedvenc versét, idézetét vagy akár dalát, bepillantást nyújtva egymás egyedi és különleges világába.

A hármashegyaljai közösségi piknik tervezett programja:

  • A vonat 8:30-kor indul a Ruyter utcai állomásról,
  • majd 9:30-kor érkezik Hármashegyaljára, a Természet Házába.
  • A Gyógynövény-körút 10:00-kor indul a Hármashegyi-erdőben, közben az egyes állomásokon felolvasást tartanak a kedvenc erdő- és természet-tematikájú könyvekből.
  • 13:00-tól gyógyteákat lehet kóstolni, ezt követően a Természet Házában mandalálat lehet készíteni az erdei túra során gyűjtött kincsekből.
  • 14:00-tól piknik és közösségi olvasás a réten.
  • A programokat követően a vonat 16:45-kor indul vissza Debrecenbe (ezt megelőzően 13:30-kor is indul járat Hármashegyaljáról)

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy hozzák magukkal kedvenc könyvüket, az útra inni- és ennivalót, a piknikhez plédet, továbbá kényelmes, az időjárásnak megfelelő cipőt és ruházatot viseljenek.

A Könyv barátai hálózat tagjainak az utazás és a program ingyenes. Más érdeklődőknek a program ingyen látogatható, a vonatra viszont jegyet kell váltani!

A menetrend ide kattintva megtekinthető.

(Nyitóképünk forrása: Zsuzsi Erdei Vasút)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek