Különleges és praktikus megoldások fürdőszoba felújításához

iho   ·   2022.01.03. 12:00

Sokan, amikor az otthonuk felújításában gondolkodnak, az utolsók között tartják a listán a fürdőszobát, hiszen ennek kapcsán rengeteg munkára lesz szükség. A helyiség átalakításánál hangsúlyt kell fektetni a felszereltségre, a berendezésre, illetve természetesen az összképre is, hiszen ezek nagyban meghatározhatják a mindennapjainkat.

Cikkünkben bemutatunk pár praktikus megoldást, amivel könnyebbé válhat az átformálás. 

A fürdőszoba felújításának lehetőségei

Manapság szerencsére több olyan komplex megoldással találkozhatunk, amelyeknek köszönhetően zökkenőmentesen zajlanak majd a munkálatok. Ott van például az az eset, ahol egy tetőtéri helyiséget kell átalakítani modern és letisztult stílusban. Ilyenkor jól jöhetnek az egyenes vonalvezetésű eszközök, amelyek mindegyik mai trendnek képesek megfelelni. 

A Mozaikkerámia Ravak Classic kádjai például tökéletes lehetőséget adnak arra, hogy a fürdőszoba összhatása megfelelő legyen. A kollekcióban találhatóak továbbá fényes és fehér szaniterek, kőhatású burkolatok, amiket fa és fém részletekkel törtek meg. A végeredmény minden esetben egy könnyen kezelhető fürdőszoba lesz, ami esztétikus, a szemnek nagyon kellemes élményt tud nyújtani, akár éveken át is. 

Kis méretű helyiség átalakítása Ravak kellékekkel

A Ravak Rosa aszimmetrikus kád remek szolgálatot tehet egy kisebb méretű helyiségben, ahol a főszerep ezé a berendezésé. Ez a típus tulajdonképpen félúton található a szögletes és a sarokkád között, hiszen egy nagyon tágas belső térrel rendelkezik, de ennek ellenére sem foglal túl sok helyet még egy pár négyzetméteres fürdőben sem. Az íves vonalvezetése tökéletesen passzol az összhatásba, hiszen egy kis fürdővel megáldott lakás esetén fontos a világos burkolat és a visszafogott árnyalatok egyaránt. 

Mit tehetünk egy nagyobb tisztálkodóterület esetében?

A tágasabb fürdőszobáknál sokan esnek abba a hibába, hogy túlzsúfolják azt, hiszen úgymond minden elfér bennük. Pedig fontos, hogy még ilyenkor is törekedjünk a praktikusságra. A Ravak Chrome kollekciója lehetővé teszi, hogy megtaláljuk a megfelelő kádat, paravánt, zuhanykabint, tálcát, esetleg a tökéletes WC-t, illetve a bidét egyaránt. Az ovális formával készült koncepciónak hála hatalmas választékból válogathatunk, így nem is lesz olyan termék, amit ne találnánk meg a gyártó ezen összeállításában. 

A másik hasonló termékcsalád a Formy, hiszen ez egy letisztult, egyenes változatban készült kollekció, amely tökéletesen passzol a modern stílusú helyiségekbe. Amikor egy nagyobb területet rendezünk be, akkor adott a lehetőség, hogy kádat és zuhanyfülkét egyaránt elhelyezzünk a lakás ezen részében. Jó megoldást lehet a walk-in zuhanykabin, hiszen ez egy remek választás, ha valaki nem szeretné túlzsúfolni a tisztálkodóhelyiséget. Fontos ugyanis, hogy a reggeli készülődés során mindent könnyedén megtaláljunk, a sminkelés, a fésülködés, illetve a fogmosás is zökkenőmentes legyen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek