Látványos eredmények az öregedés ellen szemfiatalító eljárással

iho   ·   2022.11.08. 12:00

A idő múlásával bőrünk egyre inkább veszít ruganyosságából. A megereszkedett izmok elsőként a szem környékén és a szemhéj területén éreztetik látványos hatásukat, hiszen az öregedési folyamat kezdetén itt a leginkább szembetűnőek a változások.

A lelógó szemhéj, a duzzadt, táskás szemek sajnos nemcsak az idősebb korosztály megjelenését sújtják. Néhányunkat már fiatalbb korban utólérnek ezek a problémák, melyek jelentősen befolyásolják a külső megjelenésünket. A ránctalanítókrémek használata ezekben az esetekben nem sokat érnek, csak plasztikai beavatkozással tudunk hatékony eredményeket elérni.

A szemek fiatalításáról

Tekintetünk sok mindent kifejez, az idő azonban megviselheti arcunkat, mely szemünket sem kíméli. A megereszkedett szemhéj és a sötét karikák a szemünk alatt tekintetünket fáradtnak, arcunkat kialvatlannak mutatja.

Az Aesthetica Orvosi Központ szemhéjplasztikája fiatalos tekintet varázsol, mely nemcsak a külső megjelenésre hat, hanem magabiztosságot is kölcsönöz a páciensek számára. A beavatkozás segítségével megemelik a lógó szemhéjat, és természetes hatást keltve enyhítik a szem körüli ráncokat.

Látványos eredmények

Általában a szemhéjplasztikát igénybe vevő páciensek 35 éves koruk után végeztetik el a beavatkozást, azonban az eljárás már fiatalabb korban is igénybe vehető. Függően a páciensek külső adottságaitól, a bőrük állapotától, néhány esetben már az ifjabb korosztályból is elvégeztetik ezt a beavatkozást. 

Szerencsére a szemhéjplasztika egyike azon műtéteknek, melyek hamar látványos eredményeket mutatnak. Bár rövid ideig az operált területek környéke még duzzadt lehet, és némileg formálódik, mégis azonnal látható változásokat tapasztalhatunk. A műtéti hegek miatt sem kell aggódni, hiszen a profi sebészek a szemredőkbe és a szempillák tövébe rejtik azokat.

A beavatkozásról röviden

A tartós eredményekkel járó szemhéjplasztikát tapasztalt plasztikai sebészek végzik. A legmodernebb műtéti technikával végzett beavatkozások során apró bemetszéseket ejtenek a felső és alsó szemhéjon egyaránt, majd a felesleges bőrt eltávolítják ezekről a területekről. 

Az apró metszeteket úgy varrják össze, hogy a hegek láthatatlanok maradjanak, és az érintett területeken a bőr feszessé váljon. Helyi érzéstelenítésben vagy altatásban is végezhető műtét 1-3 óra időtartamú, a sebész általában a belső szemzugtól halad kifelé a külső szemzug irányába. 

A műtét elvégzése után

Az operációt követően néhány órás megfigyelés után már otthonunkban pihenhetünk. Előfordulhat bizonyos esetekben, hogy a műtétet végző plasztikai sebész még egy éjszakát a kórházban tartja a pácienst a biztonságos és nyugodt felépülés érdekében.

A műtétet követően a végleges eredmény kb. 6 hét után lesz látható. Nemcsak a szem környéke, hanem maga az arc is sokkal fiatalosabbá, kipihentebbé válik. A műtétet követően egy-két hét múlva már ismét élhetjük a megszokott életünket, munkába is állhatunk.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek