Legnagyobb és legjobb a keleti parton! Egyetértünk!

iho/vasút   ·   2015.10.27. 13:45
maryland_modell0

Baltimore egyik elővárosában, Timoniumban már több mint harminc éve rendszeresen megtartják a The Great Scale Model Train and Railroad Collectors Shows-t. Angolul értőknek világos, a rendezvény nevén túl sokat nem gondolkodtak: hevenyészve, leegyszerűsítve a nagy vasútmodell-kiállításnak lehetne fordítani.

Életképek életképek után: itt épp szenet rakodnak az ötvenes évek Amerikájában. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

A szervezők az október 24–25-i hétvégét így harangozták be: „jöjjön el, kiránduljon egy varázslatos miniatűr világba, amely megmutatja, milyen volt, vagy lehetett volna az élet hajdanán. Három teremnyi terepasztalban – lásd a térképeket is galériánk végén – lehetett elveszni a hétvégén. Itt a lista, mi mindent állítottak ki.

A Daily Mail képein a vonatok csak másodlagosak: a fotók jelentős része az életképekről, azok kidolgozottságáról készült. De persze ott vannak a klasszikus amerikai mozdonyok is. Feledkezzen bele a képekbe!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek