Légpárnás jármű segíti a katasztrófavédelem munkáját

MTI   ·   2012.02.16. 12:03

A vízfelületen közlekedni képes légpárnás járművet helyezett készenlétbe a Pilis Mentőcsoport a solymári raktárbázisán; a jármű másfél-két óra alatt ér ki Pest megyén belüli mentési helyszínre – közölte Szabó János, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője csütörtökön.

A különleges jármű egyaránt alkalmazható jégről történő mentésben, jeges vagy részben jéggel takart folyószakaszokon, állóvizeken történő tevékenységekben, de képes közlekedni belvízzel borított területeken, és meg tudja közelíteni a hótól elzárt, sík vidéken található településeket is. A jármű üzembe helyezéséhez és a Pest megyén belüli kiérkezéséhez másfél-két óra szükséges – közölte Szabó János.

Az igazgatóhelyettes elmondta: a Pilis Mentőcsoport a közelmúltban alakult meg a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közreműködésével. A két szervezet közötti megállapodás értelmében a mentőcsoport solymári raktárbázisán állomásozó speciális eszköz a nap 24 órájában riasztható a megyei katasztrófavédelem ügyeletén vagy a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálaton keresztül.

Kapcsolódó hírek