Légpárnás jármű segíti a katasztrófavédelem munkáját

MTI   ·   2012.02.16. 12:03

A vízfelületen közlekedni képes légpárnás járművet helyezett készenlétbe a Pilis Mentőcsoport a solymári raktárbázisán; a jármű másfél-két óra alatt ér ki Pest megyén belüli mentési helyszínre – közölte Szabó János, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője csütörtökön.

A különleges jármű egyaránt alkalmazható jégről történő mentésben, jeges vagy részben jéggel takart folyószakaszokon, állóvizeken történő tevékenységekben, de képes közlekedni belvízzel borított területeken, és meg tudja közelíteni a hótól elzárt, sík vidéken található településeket is. A jármű üzembe helyezéséhez és a Pest megyén belüli kiérkezéséhez másfél-két óra szükséges – közölte Szabó János.

Az igazgatóhelyettes elmondta: a Pilis Mentőcsoport a közelmúltban alakult meg a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közreműködésével. A két szervezet közötti megállapodás értelmében a mentőcsoport solymári raktárbázisán állomásozó speciális eszköz a nap 24 órájában riasztható a megyei katasztrófavédelem ügyeletén vagy a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálaton keresztül.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.