Legyen virágözön a kertedben!

iho   ·   2024.03.26. 12:00
123454567

Mindenki törekszik arra, hogy számára tetsző környezetben töltse el a mindennapjait, ehhez pedig nagyban hozzájárulnak a növények. A színpompás virágok szemet gyönyörködtetőek, a zöldségek pedig nem csupán hasznos elfoglaltságot, de remek ízélményt is nyújtanak. Nem mellékes, hogy saját zöldség termesztésével a háztartás fenntartásához is hozzájárulhatunk, és egészséges ételeket varázsolhatunk a család asztalára.

Milyen vetőmagokat érdemes vásárolni?

Annak érdekében, hogy biztosan sikerélményünk legyen a kertészkedés területén, a csome.hu vető- és virágmagok kínálatából olyanokat érdemes kiválasztani, amelyek számára a kertünkben lévő körülmények optimálisak lesznek. Arra is célszerű odafigyelni, hogy a zöldségek esetében csak annyit és olyan fajtákat vessünk, amiket valóban szeretünk, és el tudunk fogyasztani. Természetesen, ha a termés igencsak bőre sikeredett, akkor tartósíthatjuk is a megtermelt zöldségféléket, akár savanyúság formájában, akár fagyasztás útján, így télen is élvezhetjük kertünk és munkánk gyümölcsét.

Ki a virágot szereti…

A virágoskert feltölt energiával, relaxál és kikapcsol, ráadásul, ha jól választjuk meg a magokat, akkor tavasztól őszig pompázik. Nem kell kertésznek lennünk ahhoz, hogy gyönyörű szigeteket, kis oázisokat hozzunk létre az udvaron, vagy az erkélyen, elegendő csak utánaolvasni annak, hogy melyik virág mikor nyílik, és milyen a fény- és víz igénye. Ennek alapján már össze tudunk állítani olyan kompozíciókat, melyek biztosítják, hogy színes virágok díszítsék környezetünket.

A virágmagok ültetése

A virágok nemcsak különböző időpontokban nyílnak, de a magasságuk is különbözik. Ezért figyelni kell arra, hogy a magasabbra növő fajtákat hátra ültessük, míg az alacsonyabb, vagy földön futó változatok, előre kerüljenek. Ezenkívül arra is ügyeljünk, hogy közel azonos igényű fajtákat ültessünk egymás közelébe, hiszen, ha két virágnak más a vízigénye, az egyik a száraz, míg a másik a nedves talajt kedveli, akkor valamelyiktől bizony végül el kell búcsúznunk. A színek párosítása már a non plus ultra ebben a folyamatban, hiszen itt már az egyéni ízlések fognak dominálni.

A zöldségek kiválasztása

Kiskertünk finomságainak kiválasztásához figyelembe kell venni azt, hogy milyen ételeket fogyaszt szívesen a család, és igyekezzünk ezeket beszerezni. A zöldségtermesztés során oda kell figyelni a kártevő védelemre, amint azt észleljük, hogy valamilyen betegség ütötte fel a fejét az ágyásokban, azonnal meg kell kezdeni a védekezést. 

Nem mindegy, hogy milyen vetőmagokat vásárolunk!

Kizárólag minőségi magokat vásároljunk, hiszen csak ez garantálja a bő termést. Ennek az az oka, hogy ezek a vetőmagok sokkal jobb csírázási aránnyal rendelkeznek, és erősebb növényeket biztosítanak, nem beszélve arról, hogy nagyobb az ellenálló képességük.

A kert és a terasz csak akkor kel életre, ha virágokkal és más növényekkel ültetjük be, ami igaz, hogy folyamatos munkával jár, azonban ez egy természetközeli élményt ad, és kiváló terméssel ajándékoz meg bennünket.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek