Lilla-nap és télbúcsúztató

iho   ·   2015.02.19. 13:45
00kicsi

A Lillafüredi kisvasúton Lilla-napi (névnapi) vonatozásra, és kulináris élvezetekre várják a vendégeket. A különvonat (amelyre a kisvasut@eszakerdo.hu címen lehet jelentkezni) február 21-én, szombaton reggel 9.15-kor indul a Dorottya utcai végállomásról, Garadnén a Mókus Odú erdei falatozónál disznótoros lakomát fogyaszthatnak az utasok, de a pisztrángtelepen is vásárolhat halat az, akinek a kolbász és a hurka túl nehéz étel lenne. A részletes programot az alábbi honlapon olvashatják.A néphit szerint Zsuzsanna napján, február 19-én szólal meg először a pacsirta, és ez a tavasz kezdetét jelenti. A debreceni Zsuzsivasúton vidám farsangi gyerekműsorral, télűző népszokások felelevenítésével várják a kikeletet. Mivel névnapi vonatról van szó, a Zsuzsannák ingyen utazhatnak! A rendezvények február 21-én, szombaton, délelőtt tízkor kezdődnek.

Az erdőgazdaságok téli vadetető túrákat és vonatozásokat szerveznek. Február 21-én, szombaton Gemencen délelőtt tízkor Pörbölyről Lassiba vezetett gyalogtúra indul, onnan – a szíros kenyér és a forró tea elfogyasztása után – 12.46-kor vonattal lehet visszautazni.

Almamelléken szintén február 21-én délelőtt tízkor indul a vadetető kisvonat. Sasréten vadetetés, vadaskerti séta várja az utasokat, ebédelni a Kikerics Erdei Iskolában lehet. A kisvonatra előzetesen kell jelentkezni, a tura@mecsekerdo.hu címen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.