Már majdnem kész lettek: bezárták a repülőgépgyárat, mielőtt kigördült volna az első gépük

iho/repülés   ·   2017.12.29. 11:15
padc0

Komoly megszorításokat vezetnek be a Fülöp-szigeteken: ennek a pénzügyi reformnak lett az áldozata a Philippine Aerospace Development Corp. (PADC) nevű repülőgyár. Az 1973-ban alapított PADC most kénytelen bezárni a kapuit, mert az állami vállalatok számának csökkentésére irányuló terv keretében felszámolják – számol be a szomorú végről a The Manila Times.

Azért fogalmaztunk így, mert azt nem írhatjuk le, hogy abba kell hagynia a gyártást, a termelést. Ugyanis a gyár alapítása óta egyetlen repülőgépet sem építettek. A manilai vezetés eredetileg azért hozta létre a céget, hogy „házon belül” oldják meg a légiközlekedést a Fülöp-szigeteken. A tervnek része volt az is, hogy a PADC-nak repülőgépeket kell terveznie, gyártania, sőt az árusításában is részt kellett volna venniük, plusz a karbantartási, javítási munkákkal is nekik kellett volna foglalkozniuk.

Valamikor a nyolcvanas években majdnem összejött egy helikopter, neve is volt, Hummingbird, és készültek tervek egy egymotoros iskolagépre is. Ám kellő támogatás hiányában végül nem jött össze egyik sem.

De nemcsak a PADC járt így a „közlekedési vonalon”: a North Luzon Railways Corp., a vasúti hálózatok létrehozásáért és karbantartásáért felelő vállalat is megszűnik...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.