Marha jó a kollagén!

iho   ·   2021.12.04. 12:00

A kollagén pótlásának fontosságáról egyre többet hallunk. Ajánlja a kozmetikus, mert rugalmassá válik a bőr tőle, javasolja a fodrász a töredezett haj ellenszereként, edzőtermi beszélgetésekben is megemlítik izomépítő hatása miatt, de az ízületi fájdalmakat is megszünteti.

A HerbaStar munkatársai ebben a cikkben a régen volt biológiaórai tananyagot felfrissítve bemutatja a kollagént, sőt mi több, segít a számodra legjobbat kiválasztani.

Minden szervhez más kollagén társul

Az állatvilágban és az emberi szervezetben is a leggyakrabban előforduló fehérje. Több mint 25 különböző fajtája ismert, ezeket római számokkal jelölik. A különböző kollagénvariánsok más-más testrészünk vagy szervünk optimális működését támogatja. Míg a bőr fiatalságáért az I-es típusú felel, az ízületi fájdalmakat a II-es típusú kollagén hiány okozza.

A testünk számára szükséges kollagént a szervezetünk képes előállítani. Viszont a termelés a felnőttkort elérve apránként csökken, nagyjából 50 éves korunkra a lomha előállítás is megszűnik. A kollagén hiányát fizikai tünetek jelzik. Ilyen például a szem romlása, a merev végtagok, ízületi fájdalom, gyenge állóképesség, töredezett haj és köröm.

Ha nincs, akkor pótolni kell!

Érdemes már fiatal felnőttkorban elkezdeni jobban figyelni a kellő mennyiségű kollagénbevitelre, hogy megelőzd a hiányt. Ezzel tovább megőrizheted tested ruganyos állapotát. De, ahogy mondani szokták: “soha nem késő”, és ez ebben az esetben is fennáll. Ha a bőröd állapotával annyira nem is szeretnél foglalkozni, a végtagok merevsége és a megjelenő, vagy egy idő után már állandósult fájdalom elég indok ahhoz, hogy kipróbáld a kollagént. Persze nem érdemes kivárni ezt az állapotot, de még ilyenkor sincs minden veszve.

Hogyan fogyassz több kollagént?

Megpróbálhatod az étrendedbe beiktatni a magas kollagéntartalmú ételeket. Ez azt jelenti, hogy több porcot, velőscsontot, pacalt, kocsonyát, algát kell enned.

Vagy keresel egy jó minőségű étrend-kiegészítőt, amit reggel és/vagy este az előírt mennyiségben elfogyasztasz. A HerbaStar marhakollagén termékek 100%-ban természetesek, így nem kell attól félned, hogy kemikáliát juttatsz a szervezetedbe. Adagolásuk egyszerű: egy púpos evőkanálnyi port valamelyik étkezésednél folyadékba keversz. Mivel semleges ízű, enyhe illatú, ezért nem fogja tönkretenni a kakaódat vagy a müzlidet.

Érezd magadon a változást!

  • Csökkenti az arcbőr szárazságát, a ráncokat, és rugalmasabbá teszi
  • Halványodnak a striák
  • Megszünteti a hajhullást
  • Egészségesek lesznek a körmök
  • Fájdalom- és gyulladáscsökkentő
  • Erősíti az érfalakat, a szemet
  • Jobb lesz az emésztésed
  • Védi az inakat és a szalagokat

A kollagén csak akkor tud hasznosulni, ha a szervezet C-vitaminnal is megfelelően el van látva. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti az egészséges életmódot és a kiegyensúlyozott táplálkozást.
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek