Masszázsmedencével a feszültség ellen

iho.hu   ·   2020.09.01. 12:01

A mai embert számtalan olyan hatás éri, mely feszültséget generál. Ez a feszültség sokszor nem csupán az elmében érzékelhető, hanem többek közt az izmokra is hatással van, de persze az egész szervezetben jelentkezhetnek a negatív tünetek. A jó közérzet és az egészség megtartása érdekében ezek ellen ajánlott időben fellépni akár egy masszázsmedence segítségével.

 

Stressz ellen kiváló

A masszázsmedencék rendszeres használata kiváló stresszűző, hiszen egyrészt oldja az elmében a feszültséget, de az izmokban lévő görcsök ellen szintén hatékony. Ez köszönhető egyrészt a medence meleg vízének, másrészt pedig a gyengéd hidromasszázsnak.

Ez a hatás már akár 10 perc masszázsmedence-használattal elérhető, hiszen ennyi idő szükséges ahhoz, hogy az agyban boldogsághormon szabaduljon fel, ami az elme megnyugtatásáért fel.

 

Álmatlanság ellen hatékony

A rossz alvás ellenszereként az időben történő lefekvést szokták javasolni, de aki tele van feszültséggel, az hiába fekszik le korábban, nem valószínű, hogy könnyen el fog tudni aludni. Ezért érdemes bevetni minél több praktikát, például a lefekvés előtti órákban már nem ajánlott koffeintartalmú italt fogyasztani, és a bőséges vacsora szintén nem kedvez az alvásnak.

Azonban egy legalább 20 perces meleg vizes gyengéd masszázs segíti a szervezet ellazulását, és a belső hőmérsékletet is ideálisra hűti, ami nagy segítség a könnyebb elalvásban.

Amennyiben te is szeretnéd élvezni a masszázsmedence által nyújtott előnyöket, keresd fel a Caldera Spas oldalát, és rendeld meg a számodra ideális jakuzzit!

Gyorsulnak a gyógyulási folyamatok

Teljesen érthető a feszültség, ha betegek vagyunk, hiszen ez nem csupán a közérzetünkre nyomhatja rá a bélyegét, hanem aggódással tölthet el a bizonytalanság, hogy mikor állhatunk újra munkába.

Bár a legtöbb betegségre vagy sérülésre van gyógyszer, a jakuzzival a gyógyulás folyamata felgyorsítható. Ugyanis a meleg víz és a hidromasszázs együttese vérserkentő hatású, ami az oxigén és a szükséges tápanyagok sejtekhez való eljuttatása miatt kiemelkedően fontos. A gyorsabb véráramlásnak köszönhetően a szükséges anyagok gyorsabban jutnak el a sérült, beteg részekhez, ami gyorsítja a gyógyulás folyamatát.

Bár nem minden esetben ajánlható az erős masszázs, de például egy műtét utáni lábadozás során a gyengéd masszázsprogram megfelelő lehet.

 

Jó hatással van az egészségre

Masszázsmedencét vásárolni már akkor is megéri, ha csupán a feszültség ellen szeretnénk fellépni, hiszen igen hatékony fegyvernek bizonyulhat. Nem mehetünk el azonban szó nélkül amellett, hogy az egészségre nézve számtalan pozitív hatást gyakorol a fent felsoroltak mellett is.

Többek közt enyhíti az ízületi fájdalmakat, fokozza az anyagcsere-folyamatokat, erősíti az immunrendszert, csökkenti a szív- és az érrendszeri panaszokat, valamint a visszerek kialakulásának megelőzésében szintén jeleskedik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek