Még épült az a pálya…

iho/repülés   ·   2018.05.03. 13:45
vietnam_rossz_palya0

A járatot a VN-A613 lajstromjelű Airbus A321-200-as repülőgép teljesítette, fedélzetén hét fős személyzettel és 203 utassal. A Ho Si Minh-város repteréről felszállt gép eseménytelen utat követően közelítette meg Nha Trang-ot, majd leszállási engedélyt kapott a Cam Rabh nemzetközi repülőtér 20-as pályájára. A pilóta nyugtázta, majd a leendő, még építés alatt álló, bal oldali 20L pályán landolt. A gép és utasai szerencséjére a pálya már kibírta a nem várt vendéget, de a két IAE V2533-A5 hajtómű meglehetősen sok törmeléket szívott fel. Az emiatt keletkezett sérülések miatt mindkettőt le kell cserélni.

A helyzetet bonyolítja, hogy jelenleg egyetlen, a pályához kapcsolódó gurulóút nem alkalmas még arra, hogy elviselje a repülőgép tömegét, hiszen még azok is csak építés alatt állnak. Így az A321-es ideiglenesen a 20L pályán ragadt.

A gép személyzetét a légitársaság ideiglenesen felfüggesztette, s természetesen csakúgy, mint a vietnami polgári légügyi hivatal, vizsgálatot indított a súlyos esemény tisztázására.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek