Még több lámpa, jelző és drót készülhet

MTI/iho   ·   2015.03.21. 18:28

A telephelybővítés a KIBRI cég 2009-es megvásárlása miatt vált indokolttá. Az új, 260 négyzetméteres csarnokban kapott helyet a teljes csomagoló csoport, így a logisztikai folyamatok egyszerűbbé váltak, és mivel ide került a készáru raktár, a késztermékek útja is lerövidült. A palettás anyagok ki- és betárolásához komissiózó targoncát vásároltak.

A Viessmann Kft. tájékoztatása szerint az új csarnok építésénél az energiahatékonyság érdekében ipari padlófűtést és speciális hőszivattyús fűtésrendszert valósítottak meg. A fűtéshez szükséges energia valójában technológiai hulladékhő, melyet egy 50 köbméteres földtartályban tárolnak, majd ezt használja a telepített Viessmann hőszivattyú. A melegvizet napkollektor rendszer telepítésével állítják elő.

A Viessmann Modellgyártó Kft. 1992-es magyarországi jelenléte óta folyamatosan bővítette termékkörét és dolgozói létszámát. A gyártott termékek száma mára megközelíti a 2500-at. A modellvasutak olyan kellékei készülnek Bátonyterenyén, mint lámpák, jelzők, felsővezetékek, elektronikák, műanyag modellházak, de ma már működő – mozgással, és világítással ellátott – termékeket is gyártanak.

A közlemény kitér rá: az itt készült termékek nem csak megőrizték a korábbi német minőségi színvonalat, hanem sok területen tovább is fejlesztették őket. Bátonyterenye ugyanis nem csak a gyártásnak, hanem a fejlesztéseknek is a bázisát adja: a magyar mérnökök munkájának eredményeként nyolc szabadalom született itt.

A Viessmann az egyik legjelentősebb munkaadó Bátonyterenyén, a cég 174 főt foglalkoztat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek