Megint kábellopás: lassabban jár a 6-os hév

iho/vasút   ·   2012.08.27. 09:50

A H6-os hév vonalán a Torontál utca és Soroksár felső állomások között ma reggelre 122 méter betáplálási kábelt loptak el ismeretlen tettesek. A tolvajok tettükkel 1,25 millió forintos kárt okoztak – olvasható a BKK közleményében.

A vonatok forgalma a H6-os hév teljes vonalán fenntartható, és bár a kábellopás által érintett szakaszon a szerelvények csak csökkentett sebességgel haladhatnak, menetidő-meghosszabbodásra, késésekre nem kell számítania az utasoknak. A helyreállítási munkákra üzemszünetben, hétfőről keddre virradó éjszaka kerül sor.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.

A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket – zárul a BKK közleménye.

Kapcsolódó hírek