Melyik csomagküldőt válasszam, ha Ausztriába szeretnék küldeményt feladni?

iho   ·   2023.12.03. 13:00

Ausztria az az egyik szomszédunk, ahol már nagyon sok magyar él. Így nem csoda, hogy amikor valamilyen ünnep közeleg, legyen az karácsony, születésnap, ballagás vagy házassági évforduló, és nem tudunk elutazni a szerettünkhöz, igénybe vesszük a megbízható csomagküldő szolgálatokat.

Az is előfordul, hogy céges partnereknek küldünk valamilyen csomagot. A közös minden esetben az, hogy ki kell választanunk, melyik legyen az a futárszolgálat, akire adott esetben rábízzuk a küldeményünket, hogy minél gyorsabban és épségben célba érjen.

A minőségi szolgáltatás kiválasztása

A Csomagnet.hu gyűjtőportál ausztriai csomagfeladás oldalán egy kalkulátort találunk. Alapbeállításként a felület már felkínálja nekünk, hogy a feladási hely Magyarország, a címzett országa pedig Ausztria, így azt már be sem kell írnunk. Az a cél, hogy össze tudjuk hasonlítani az egyes csomagszállító cégek szolgáltatásainak díját, így nekünk csupán annyi a teendőnk, hogy beírjuk az adott küldemény paramétereit, azaz a hosszúságát, szélességét és magasságát, továbbá bejelöljük, hogy a csomag típusa boríték vagy doboz.

Ezt követően a rendszer automatikusan kilistázza nekünk a szóba jöhető cégeket, amelyeknél előfordul, hogy több olyan szolgáltatás is akad, amelyet igénybe tudunk venni. Egyszerre több csomagot is feladhatunk ezen az oldalon. Egyfelől, ha egységcsomagunk van, és minden paraméter, még a súly is megegyezik, akkor az “Előző csomag másolása” gombra, ha pedig egy másmilyen paraméterekkel rendelkező küldeményünk van, akkor az “Új csomag hozzáadása” gombra kattintsunk.

Ausztriába szállító csomagküldő vállalatok

Magyarországon már jelen vannak a világ legnagyobbjai, amelyek közül választhatunk, így a közúton fuvarozó DPD, GLS és a főleg légúti szállító, a TNT. Ez utóbbinak általában két szolgáltatása is elérhető szokott lenni, mert rendelkezésre állnak akkor is, ha extra gyorsan kell eljuttatni a küldeményeket. Ennek a szolgáltatásnak a neve TNT Express, amely keretein belül vállalja a cég, hogy 1-2 munkanapon belül célba juttatja a csomagot. A TNT Economyval sem sokat késlekedik, legkésőbb 5-6 munkanap alatt azzal is odaér.

A DPD és GLS is nemzetközileg elismert, több évtizede működő szolgáltatók. Díjaik alacsonyabbak a TNT-nél, és kicsit hosszabb idő alatt vállalják a célba érést, de minőségben ugyanolyan magas színvonallal találkozhatunk.

Érdemes gyűjtőportálon keresztül rendelni

A Csomagnet.hu weboldalon leadott rendelés nemcsak azért előnyös, mert összehasonlíthatók az egyes futárcégek tevékenységi területei és árai, hanem azért is, mert fajlagosan egy-egy cég szolgáltatásához is jóval kedvezőbben juthatsz hozzá. Ezt a Csomagnet.hu úgy éri el, hogy mivel leszerződött minden csomagküldő partnercéggel, mennyiségi alapon alacsonyabb vállalási díjat tudott kialkudni. Nem kérdés tehát, ha minél többen rendelnek a Csomagnet.hu-n keresztül, annál alacsonyabb árakkal találkozhatnak a jövőben.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek