Menedzsment állások és munkák

iho   ·   2023.01.06. 12:00

A menedzsment állások egy gyűjtőkategória, minden olyan tevékenység idetartozik, amelyet egy vagy több személy végez a cég vagy szervezet tevékenységeinek összehangolása céljából. Elég tág még így is a fogalom, nézzünk pár konkrét példát.

Üzletvezető, műszakvezető, műszaki vezető

Számos vezetői álláshirdetést találhatunk a következő pécsi állásportálon:  https://pecsallas.hu/allasok/menedzsment. Ha egy konyhai üzem vezetésére jelentkezünk a következő feladatokra számíthatunk: biztosítanunk kell az ételek szakszerű előkészítését, kapcsolatot kell tartunk a beszállítókkal, meg kell tervezzük a menüt, ki kell számítanunk az alapanyagok mennyiségét. A konyhai vezető az, aki előkészíti a munkaidő- beosztást, a napi, heti és havi működési tervet. A vásárlói véleményekre odafigyel, és beépíti a fejlesztési tervbe. Előkészíti az elszámolásokat, leltárt készít. 

A műszakvezető is - hasonlóan a korábbi konyhai üzletvezetőhöz - ellenőrzi a rábízott munkavállalókat: rendelkezésre áll-e a megfelelő számú dolgozó, az újonnan munkába állókat betanítja, de neki is tisztában kell lennie a leltározással, eszközkezeléssel. 

A műszaki vezető, bár nyelvtanilag nagyon hasonló a műszakvezetőhöz,  egészen mást jelent. A műszaki vezetőt általában műszaki tudást igénylő vállalkozások, intézmények alkalmazzák, abban azonban nincs különbség, hogy a műszaki vezetőre is alkalmazottakat bíznak, az ő munkájukat hivatott ellenőrizni.

Projektmenedzser

A projektmenedzser munkakör nem tekint vissza nagy múltra, hiszen nem régi az a paradigmaváltás, ami a munkához való hozzáállásban lezajlott. Ezalatt azt értjük, hogy kisebb csapatok egy rövidtávú (ami persze mérhető olykor években, de soha nem évtizedekben) cél érdekében együtt dolgoznak a projektmenedzser felügyelete és irányítása alatt. A projektmenedzser felelőssége, hogy a cél megvalósul-e. A jó projektmenedzser tisztában van a kitűzött céllal, fel tud építeni egy idővonalat a mérföldkövekből, amik segítik a projekt megvalósulását. A legnagyobb erénye egy jó projektmenedzsernek a megfelelő kommunikáció.  

Eladó, varrónő

Bár nem vezetői pozíció, de nagy szükség van a kedves, kommunikatív bolti eladókra, varrónőkre, munkafelvevőkre a szervízben vagy éppen felszolgálókra, pultosokra az éttermekben, bárokban, hiszen amikor betérünk egy boltba vagy vendéglátóhelyre, velük találkozunk először, és nem mindegy, milyen benyomást gyakorolnak ránk. Ha kedvesen fogadnak bennünket, és segítőkészen válaszolnak, nagyobb eséllyel megyünk vissza, és költjük náluk forintjainkat. 

Akár országos, akár megyei állásgyűjtő portálon nézelődünk új álláslehetőségek után, ne hagyjuk ki a menedzsment kategóriába tartozó hirdetéseket, hiszen változatos és bő a kínálat, így nagyobb eséllyel találhatunk rá új munkahelyünkre. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a vezetői pozíciókhoz szükséges lehet korábbi releváns szakmai tapasztalat, szakirányú végzettség és sok esetben nyelvismeret is!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek