Menet közben fagytak le a menetrend szerinti járatok

iho/közút   ·   2012.02.08. 13:48

Lefagytak a Gemenc Volán járatai a dermesztő hidegben, Dombóvár és Tamási környékén bizonytalanná vált a buszközlekedés szerdán délelőtt – írja a teol.hu.

Tizenöt autóbusz nem bírta a mínusz 24 fokos hideget. Több járat menet közben fagyott le. Ahogy hétfőn, úgy szerdán is a légrendszerek hibája és üzemanyaggondok miatt álltak le a buszok. A járművekbe a mínusz 20 fokig működőképes keverék helyett hétfőn olyan üzemanyagot töltöttek, ami mínusz 26 fokig nem dermed le. Ám több busz rendszerében maradt még a régi keverékből, amiből a nagy hidegben kicsapódott a paraffin és a járművek leálltak. A gondok orvoslására a buszok üzemagyagrendszerébe további adaléka nyagot töltöttek.

Ennyi járművet nem tudott pótolni a Gemenc Volán, ezért a buszközlekedés bizonytalanná vált Tamási és Dombóvár környékén. Szekszárdon és Paks környékén nem mértek ilyen hideget, így ezeken a területeken nem voltak ilyen műszaki gondok.

Várhatóan a délutáni órákra mindenhol helyreáll a menetrend szerinti járatok közlekedése. Akik Tamási és Dombóvár környékén szeretnének buszra szállni, informálódjanak a járatokról a dombóvári állomáson a (74) 466-434-as telefonszámon, vagy a tamási pályaudvaron a (74) 471-021-as számon.

A hideg máshol is okozott gondokat, Gödöllő és Vác térségében tizennégy busz állt le.

Kapcsolódó hírek