Mercik a betonon: új flotta Ferihegyen

iho   ·   2014.11.27. 08:45
cim

Hosszú távú partneri megállapodást írt alá a Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Budapest Airport Zrt. A két vállalat együttműködése értelmében a jövőben a légi közlekedést és az üzemeltetést kiszolgáló járműflotta Mercedes-Benz modellekkel bővül. Az új autók egy része a kecskeméti Mercedes-Benz gyárból, magyar dolgozók kezei alól kerül ki. Az új flotta minden darabja – az összes modell esetében – a legkorszerűbb motorokkal járul hozzá a repülőtér környezetvédelem iránti elkötelezettségéhez, olvasható a reptérkezelő közleményében.

(fotók: Budapest Airport)

A SkyCourt Konferencia Központjában aláírt hosszú távú partneri egyezmény értelmében Budapest légikikötője több lépcsőben frissíti autóflottáját a csillagos márka különböző modelljeivel, amelyek több funkciókban szolgálják majd a repülőteret. A Mercedes-Benz a jövőben biztonságos, megbízható és kényelmes autókkal járul hozzá a magyarországi repülés színvonalának további emeléséhez.

– Büszkék vagyunk rá, hogy a Mercedes-Benzt is a Budapest Airport partnerei között köszönthetjük – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: – Mindkét cég olyan iparágban tevékenykedik, ahol nagy a verseny. Az autógyártás és a légi közlekedés világában is csak a tökéletesség iránti elkötelezettség, az elsőrangú ügyfélkiszolgálás és a fenntartható növekedés biztosíthat vezető pozíciót. Mindkét vállalat elkötelezett ezek iránt az elvek iránt.

Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója is üdvözölte a megállapodást: – A Mercedes-Benz elkötelezett a legmagasabb minőség iránt – a modellek tervezése és gyártása terén, mint ügyfeleink kiszolgálása esetében. A hosszú távú együttműködés keretében nem csupán a Budapest Airport számára nyújthatjuk a tökéletes Mercedes-Benz minőséget, hanem az új flotta közvetetten a repülőtér utasainak kényelmét is szolgálja. Külön öröm számunkra, hogy az autópark új darabjai között Magyarországon készült modellek is megtalálhatók lesznek.

A flottát egyebek mellett ugyanis a 2014-ben bemutatkozó, új, Magyarországon gyártott B-osztály modelljei teszik ki. Így a Budapest Airport áttételesen támogatja a magyar munkavállalókat és a Mercedes-Benz „Világszínvonal Magyarországról” programját.

Az autópark új tagjai a legkorszerűbb motorokkal és az azokat szabályozó rendszerekkel jelentősen csökkentik az autók károsanyag-kibocsátását, ezzel az új járművek még jobb eredmények elérésében támogatják a Budapest Airportot környezetvédelmi törekvései terén.

Mint emlékezetes, a Budapest Airport 2014 augusztusában jelentette be, hogy hosszú távú intézkedéseinek köszönhetően 15 százalékkal sikerült csökkentenie a környezeti terhelését, a széndioxid-kibocsátás mértékét. Az új Mercedes-Benz flottával ez az érték a jövőben tovább javulhat. A pozitív hatás hosszú távú biztosítása érdekében a Mercedes-Benz – mint minden új személyautó esetében – 4 év, vagy 120 ezer kilométer eléréséig díjmentesen végzi a járművek tökéletes technikai állapotát garantáló átvizsgálásokat, karbantartásokat.

Az együttműködés kezdete egyébként korántsem a Mercedes-Benz debütálását jelenti a budapesti repülőtéren. A legnagyobb magyar légikikötő működésének eddig is szerves része volt a csillagos márka. A speciális kiszolgáló járművek között eddig is megtalálható volt több, különböző kategóriájú modell: például az Actros, az Unimog, vagy éppen a Sprinter.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek