Metróleállás, óriási dugók Lisszabonban

MTI   ·   2013.10.31. 12:45

Valamennyi metróállomás zárva tart szerda éjfél óta, a közlekedés szokott rendje péntek reggel áll helyre - közölte a metró üzemeltetője.

A FECTRANS szakszervezeti szövetség szerint a munkabeszüntetésben a dolgozók csaknem 100 százaléka részt vesz. Lisszabonban naponta mintegy félmillió ember használja a metrót, amelynek leállása miatt hatalmas dugók alakultak ki.

A közlekedési vállalat több buszt állított forgalomba csütörtökre, hogy az emberek be tudjanak jutni a munkahelyükre.

A sztrájkolók a munkakörülményeik romlása és a bérek jövőre várható csökkentése ellen tiltakoznak. A 2014-es költségvetés vitáját csütörtökön tartják a parlamentben, és pénteken szavaznak róla.

Ezekben a hetekben a portugáliai tömegközlekedés dolgozói több sztrájkot is tartanak, november 9-én pedig országos szintű megmozdulásra készülnek.

Portugáliában 2011 közepén kezdődött szigorú takarékoskodás, amelyet az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap által nyújtott 78 milliárd eurós mentőcsomag fejében vállalt a kormány.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek