Miért jó az utasbiztosítás?

iho   ·   2022.06.10. 12:00

Itt a nyár a nyakunkon, elérkezett a jól megérdemelt pihenés és az utasbiztosítás megkötésének az ideje. Hogy miért érdemes utasbiztosítást kötni? A cikk végére számodra is kiderül. 

Miért célszerű utasbiztosítást kötnöd?

Utazni jó, izgalmas élmények várnak rátok, új helyeket, szokásokat és embereket ismerhettek meg. Az utazás viszont veszélyekkel is járhat, hiszen jócskán kívül esik a komfortzónán - bárkivel bármi megtörténhet. Az egészen kis dolgoktól az egészen nagy problémákig egyaránt.

Az akolcson.hu utasbiztosításaival viszont az elszenvedett anyagi károk egy része mérsékelhető, rengeteg probléma kivédhető. A cég véleménye szerint is nagyon jól jöhet, ha még elutazás előtt megkötjük, mert váratlan helyzetekben a biztosító segítséget nyújthat. Ráadásul nem csak anyagilag.

Milyen nyújthat segítséget az utasbiztosítás?

Az utasbiztosítás minden olyan esetben segíthet, ami szerepel a megkötött szerződésben. Pár ezer forintnyi díj fejében megköthető akár az egész családod számára, úgy, hogy személyre vagy az utazásra szabottan funkcionáljon. 

A segítségével gond esetén kivédhettek vele akár több százezer forintos veszteségeket is.

Mire fizetnek?

A válasz egyszerű: mindenre, ami szerepel a megkötött szerződésben. Természetesen az egyes a biztosítótársaságok ajánlatai eltérhetnek egymástól. Ezért érdemes a konkrétumokat alaposan megismerni és egyenként sorra venni. 

Vannak azonban olyan általános tételek, amelyek mindegyik biztosítónál szerepelni szoktak a szerződésben. Ilyen:

  • a poggyászbiztosítás 
  • az élet-, baleset- és betegségbiztosítás
  • a jogvédelem
  • az asszisztencia szolgáltatás

Poggyászbiztosítás

Gyakori probléma, hogy a poggyász nem érkezik meg veletek együtt a célállomásra, vagy megérkezik, de megsérül. Ilyen esetekben jön jól az utasbiztosítás, ami az ezzel járó károkat fedezi, vagyis megtéríti a csomag értékét. 

Lényeges tudnivaló, hogy ez a szolgáltatás nem vonatkozik minden értéktárgyra - például a szőrmék, a nemesfém tárgyak vagy a nagy összegű készpénz nem biztosítható. Korlátozott a sporteszközök biztosíthatósága is.

Utasbiztosítás: élet-, baleset- és betegségbiztosítás

A biztosító baleset vagy betegség esetén értesíti a hozzátartozókat, de azt is kifizetheti, ha valakinek ki kell utaznia a biztosítotthoz. Szükség esetén akár azt is finanszírozzák, ha a tervezettnél hamarabb haza kell utazni a biztosítási esemény miatt. 

Az alapszolgáltatás olyan általánosnak mondható káreseményeket is tartalmaz, mint a csonttörés, a rokkantság vagy a sajnálatos haláleset. Arra viszont figyelnetek kell, hogy a veszélyes tevékenységeket, mint amilyen a búvárkodás, a rafting vagy a sziklamászás, nem biztosítható.

Jogvédelem

Ez a szolgáltatás a legtöbb esetben nem része az alapcsomagnak, csak külön kérhető. Az utasbiztosítás fedezi az óvadék, a perköltség és az illeték díját is.

Asszisztencia szolgáltatás

A szolgáltatás lényege, hogy napi 24 órában a biztosító ügyfélszolgálata a rendelkezésetekre áll.

Köss te is utasbiztosítást!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek