Miért jó választás a kantáros nadrág munkához?

iho   ·   2022.02.06. 12:00

A kantáros nadrágról sokaknak a Kisvakond jut eszébe, aki a praktikus zsebekkel ellátott nadrágjában mindent megtalál, amire az autó vagy az űrhajó szereléséhez, kertészkedéshez, egyéb munkákhoz szüksége van.

De nemcsak egy mesehős számára kínál előnyöket egy kantáros nadrág, hanem bármely munkavállalónak, aki szeretné nemcsak kényelmesen érezni magát munka közben, hanem a munkában jól használható ruházatot szeretne hosszú élettartammal.

Miért szükséges munkaruházatot viselni?

Bizonyos munkakörülmények között törvényi előírás a speciális munkaruházat viselése a dolgozók testi épségének megóvása, a balesetek elkerülése érdekében. Az, hogy az egyes munkakörökben milyen egyéni védőfelszerelés viselése szükséges, azt az adott munkakörre egyedileg kell meghatározni a kockázatok felmérése után.

A munkaruházat részét képezik a kabátok, dzsekik, nadrágok, cipők, fej-, arc-, fül- és kézvédők, légzésvédelmi eszközök, a zuhanásvédelem eszközei. 

Azokban a munkakörökben, ahol nincs szükség speciális munkavédelemre, a kényelem és biztonság szempontjából és a munkahatékonyság növelésére, az egységes és igényes megjelenés kifejezésére megfelelő lehet a minőségi, logózott munkaruha. Ez főként olyan cégek esetében lehet fontos, amelyeknél az ügyféllel való kapcsolattartás mindennapos.

Kantáros nadrág a kényelemért

A munkaruházatnak, így a nadrágoknak is a biztonságon túl a kényelmet, praktikumot kell szolgálniuk, és a tartósság jegyében olyan anyagokból kell készülniük, amelyek bírják a mindennapos használatot.

A munkaruházati alapanyagok piacán is szemléletváltás zajlott, így a korábbi egyeduralkodó pamut alapanyagot lassan felváltják a tartósabb, célszerűbb kevertszálas textíliák, amelyek elvezetik az izzadságot, rugalmasak, így még nagyobb komfortot jelentenek viselőjüknek. A munkásruházat esetében is egyre nagyobb szerepet kap a munkahelyen kívüli viselhetőség, a divatos megjelenés. Az Épkézláb Munkaruha kínálatában megtalálhatók a népszerű Portwest és Cerva munkaruházati márkák minőségi modelljei, kabátok, nadrágok, egyebek. 

A nadrágok esetében is látható, hogy nemcsak az alapanyagokban, hanem vonalvezetésben, formákban, színekben is megjelentek az utcai megjelenéshez közelítő modellek. 

A kantáros nadrágok a hagyományos derekas nadrágokhoz képest kényelmesebb viseletet tesznek lehetővé, hiszen hajolgatás közben nem csúsznak le, nem hagyják szabadon a derekat. A melles nadrágok tervezésénél a praktikum is nagy hangsúlyt kap, így számos, a viselő dolgát megkönnyítő zseb, rögzítőelem kerül ezekre a nadrágokra. A tartósság érdekében dupla vagy tripla varratokkal, tartós csatokkal, megerősített, jól használható zsebekkel, kiegészítőkkel, dupla térdrésszel készülnek. 

A speciális védelemre is alkalmas kantáros nadrágok akár bélelve, fényvisszaverő csíkokkal, lángálló és antisztatikus vagy vágásbiztos anyagból készülhetnek, hogy minden munkakörülményre megoldást nyújtsanak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek