Miért van szükség a szoláriumkozmetikumok használatára?

iho   ·   2020.12.03. 12:00

Egy jól felszerelt szoláriumszalonba lépve biztosan mindenkinek megakad a szeme a szoláriumkozmetikumokkal teli polcokon. Jellemzően persze nem csupán egyféle krém van kihelyezve, hanem akár egy tucat is. Aki nem ismeri ezeket a készítményeket, abban joggal merül fel a kérdés, hogy mire valók, mikor és egyáltalán miért érdemes használni őket.
 
Hidratálókrémek szoláriumozáshoz
 
Ami egészen biztosan megtalálható a szoláriumszalon polcaira kihelyezett kozmetikumok között, az a hidratálókrém lesz. Azonban ezeknek sem egyféle típusuk van, hanem legalább kettő, vagyis az egyik fajtát a szoláriumozás előtt érdemes használni, míg a másik típust értelemszerűen utána.
 
Az előtte használatos krémek egyik érezhető jellemzőjük a bőr hidratálása mellett, hogy igen intenzív, ugyanakkor nem tolakodó illatuk van, aminek segítségével elkerülhető a barnulás végeztével az a jellegzetes „szoliszag”.
 
Ugyanakkor nem ez a fő funkciójuk, hanem annak segítése, hogy a bőr gyorsabban és egyenletesebben barnuljon. Ehhez pedig hidratált bőrre van szükség, hiszen az könnyebben barnul, mint a száraz.
 
Továbbá igen nagy előnye még ezeknek a szoláriumozás előtti hidratálókrémeknek, hogy anti-aging hatóanyagokat tartalmaznak, melyeknek a ráncok kialakulásának megelőzésében van szerepük, de a meglévő ráncok elhalványításában szintén hatékonyak.
 
Valamint annak ellenére, hogy ezek a termékek nem tartalmaznak fényvédőt, megvédik a bőrt az UV-fény káros hatásaitól, vagyis megkötik a káros szabadgyököket, melyek a szoláriumozás során a bőrben keletkeznek.
 
A szolizás utáni hidratálókészítményeket nem közvetlenül a gépből való kilépés után kell használni, hanem sokkal inkább két szoláriumozás között többször is, hiszen ezek célja a bőr hidratáltságának megőrzése.


 
Bronzosítók
 
Külön csoportba soroljuk azokat a hidratálókrémeket, melyek bronzosítóval vannak ellátva. Ezek nem csupán táplálják a bőrt, hanem olyan hatóanyagokkal vannak ellátva, melyek maximalizálják a barnító hatást, valamint tartósabb és mélyebb barnaság érhető el a használatukkal.
 
Vannak egészen speciális bronzosítók is, melyeket a test azon részeire ajánlott felvinni, melyek kevésbé könnyen barnulnak, mint például a láb, az arc és a nyak.
 
Mire nem valóak a szoláriumkrémek?
 
Egyesekben felmerülhet, hogy a szoláriumkrémeket akkor is érdemes bevetni, ha a napra fekszünk ki egy kis plusz barnaság reményében. Azonban ez téves elképzelés, ugyanis a szoláriumkrémek nem tartalmaznak fényvédőt, éppen ezért teljesen ellentétes hatást érhetünk el velük, mint szeretnénk, mivel nem védenek a káros napsugarak ellen. Ezért ha két szolizás között szeretnénk a napra feküdni, magas faktorszámú naptej beszerzése ajánlott.
 
Amennyiben neked is szoláriumkozmetikumokra lenne szükséged, keresd fel a Hollandimpex oldalát, és válogass kedvedre a széles kínálatból!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek