Mikulásvonatok 2015-ben is!

iho   ·   2015.12.03. 13:45
00kicsi

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton december 5-én és 6-án a gyerekek a Mikulással és a krampuszokkal együtt utazhatnak. A hűvösvölgyi végállomáson közös játékok, éneklés, körtánc szórakoztatja a vonatra várókat. Jegyet csak elővételben lehet váltani, 14 év alatti gyerekeknek 1500, 14 év fölöttieknek 1800 forintos áron. Bővebb információk a Gyermekvasút honlapján találhatók.

A Lillafüredi Erdei Vasúton immár tizenharmadszor közlekedik Mikulásvonat. A Dorottya utcai végállomásról a Mikulás lillafüredi mesebirodalmába közlekedik a szerelvény, ahol a gyerekek Süsüvel, Vukkal és a minyonokkal is találkozhatnak.  Részletek az Északerdő honlapján.

Bár hó nincs, a Rénszarvas Expressz mégis közlekedik Királyréten. December 5-én, szombaton egy délelőtti és egy délutáni járat közlekedik, Királyréten a gyermekek elmondhatják karácsonyi kívánságaikat a Mikulásnak, és ajándékcsomagot is kapnak.

Kaszón a gyermekeket meglepetések várják a Mikulásvonaton, részletek a vasút honlapján olvashatók.

A Mátravasúton december 4-én, 5-én és 6-án is közlekedik Mikulásvonat Gyöngyösről Mátrafüredre, A végállomáson a Mikulás és a krampuszok meleg teával, ajándékokkal várják.

Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz szintén december 4-én, 5-én és 6-án közlekedik különvonat, a vonatok minden nap délelőtt tízkor indulnak.

Mikulásvonat egy régebbi ünnepségen a Gyermekvasúton (fotó: Kadocsa Gyula)

A Kemencei Erdei Múzeumvasútra december 5-én, délelőtt tízkor érkezik a Mikulás. Az ajándékosztás után a Kőrózsa panzióban kézműves foglalkozás és kerti vasúti bemutató várja az érdeklődőket.

Gemencen Manó Manufaktúra, azaz kézmáves foglalkozások, ajándékok készítése várják a gyerekeket december 4-étől, december 5-én pedig a krampuszok megtréfálta Mikulás segítéséhez várják a kicsiket a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban.

Mesztegnyőn óvodások kisvasutazása lesz Mikulás-nap alkalmából. Felsőkakon a gyerekek énekléssel csalogatják ki a Nagyszakállút az erdőből, aki a vonaton kíséri vissza az apróságokat a kiindulóállomásra, közben ajándékokat osztogatva.

Csömödéren december 1-4. között iskolákat és óvodákat várnak a kisvasúti Mikulásünnepségre, december 5-én családi járat közlekedik.

A debreceni Zsuzsivasúton is tiszteletét teszi a Télapó. ha az érkező kisgyerekek saját készítésű, a Mikulást ábrázoló rajzzal érkeznek, külön ajándékot kapnak! December 5-én és 6-án, napi két vonat (10.10-kor és 13.40-kor) indul.

Szintén a hétvége mindkét napján várja ajándékokkal a Szobi Kisvasúton a Mikulás a gyerekeket. Itt is napi két vonat indul, Szobról 10.10-kor és 13.10-kor.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit. 

Vasút Nagyvasút

Smart Train Lease GmbH: lízingeljünk regionális vonatokat!

iho/vasút   ·   2024.02.19. 11:00

Akkumulátoros, hidrogén és villamos motorvonatok bérlését ajánlja a Siemens új leányvállalata. A Smart Train Lease GmbH kezdetben Németországban kínálja ezt a bérleti modellt. Középtávon egész Európára tervezi a szolgáltatás kiterjesztését. Elsőnek Mireo Smartokat.