Milyen a tökéletes fekhely kedvencünk számára?

iho   ·   2023.11.08. 12:00

A gondos gazdik ugyanúgy figyelmet fordítanak bundás barátjuk kényelmére, mint a táplálására. 

A kutyusoknak gyártott fekhelyek bőséges kínálatából azonban nem könnyű kiválasztani a legmegfelelőbbet. Párna, bújóka, ágyikó, fonott kosár, speciális matrac? Segítünk a döntésben!

Milyen típusú fekhelyet válasszunk?

A Grandopet.hu kutya fekhely választékában bőséges a kínálat, akár apró termetű kutyusnak keresünk komfortos pihenőhelyet, akár nagyobb ebnek, biztosan megtaláljuk a legoptimálisabbat. 

Elsőre nehéznek tűnhet a választás, viszont néhány szempontot átgondolva leszűkíthető a kör. Milyen termetű a kutyánk? Milyen korú? Mennyire aktív? Ezek lényeges kérdések, hiszen egy kistestű kölyök bizonyára nagy örömét leli majd egy bújókában vagy puha kuckóban. Azonban egy nagyobb eb számára már egy méretesebb fekhely vagy párna lesz az ideálisabb. 

Gondolnunk kell a speciális helyzetekre is, ha például kedvencünk idősebb vagy ízületi panaszokkal küzd, remek választás a memóriahabos matrac, amely sokkal kényelmesebb pihenést tesz lehetővé.  Érdemes kombinálni a fekhelyeket, benti kutyus esetében a kedvenc törzshelyén, illetve a hálószobánkban is elhelyezhetünk egy puha párnácskát, plédet, így lehetősége nyílik mellénk kucorodni. 

A kosárkák ideálisak az apró négylábúaknak, melyeket pléddel, párnával még színesebbé, izgalmasabbá varázsolhatunk. Vegyük figyelembe a környezeti, időjárási hatásokat is, nyáron, nagy melegben feltétlenül elkel majd egy hűtőmatrac, ami egy kis enyhülést nyújthat hűséges barátunknak.

Alapvető elvárások a pihenőhely kapcsán

Amikor kutyafekhelyet keresünk kedvencünknek, elsősorban az ő igényeit tartsuk szem előtt, hiszen akkor tudja a választott termék betölteni a funkcióját, ha kényelmes számára, kedvére elnyújtózhat, és örömmel szenderedik el rajta. 

Ne felejtsük el a kiegészítők beszerzését sem, vagyis ha megvan a tökéletes kutyaágy, fekhely, biztos, hogy szükségünk lesz még utazóplédre, mobilis párnára is, amelyek jó szolgálatot tesznek, ha kirándulunk, vagy rokonlátogatásra megyünk. Fontos, hogy könnyen tisztítható, magas minőségű alapanyagból készülteket válasszunk, amelyeket hosszú időn keresztül örömmel használhat szőrös pajtásunk.

Célszerű tehát a különféle élethelyzetekre és eseményekre is felkészülni, s eszerint többféle fekhelytípust is beszerezni. Egyet otthonra, egyet utazáshoz, ha kijárós a kutyus, akkor a teraszra vagy a kertbe is.

Otthonosság, biztonságérzet

A párnája, ágyikója nagyon hamar hozzánőhet, s ilyenkor már jóval több lesz számára, mint egy klasszikus fekhely. Mondhatjuk, hogy az otthon illatát és hangulatát is magában hordozza. Ez pedig különösen akkor jön jól, ha idegen környezetben kell megnyugtatni kutyusunkat, ha vele van a kedvenc, biztonságot adó plédje vagy párnája, az segít a komfortérzetének növelésében.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek