Milyen ablakot válasszunk a konyhába?

iho   ·   2024.03.22. 12:00
99

Sokan elfeledkeznek ennek a kérdésnek a fontosságáról. Ugyanis a gyakorlatban egyáltalán nem mindegy, hogy otthonunk egyik “legnépszerűbb” helyiségébe milyen nyílászáró kerül. Fontos, hogy az elhelyezkedését, a méretét, stílusát, kialakítását és anyagát pontosan megtervezzük.

Mit várunk egy modern konyhaablaktól?

Ha van rá lehetőség, akkor mindenképpen érdemes a modern trendeket követni. Annak fényében kell megtervezni a konyhai nyílászárókat, amit az adott körülmények megengednek. Kis konyha esetén például ajánlott olyan párkányt választani, amit polcként, “munkaasztalként” is lehet használni. Ezzel a helykihasználás még hatékonyabb lesz, és sokkal kényelmesebben fogunk elférni a saját konyhánkban. A műanyag ablak nem hiába számít az egyik legjobb megoldásnak, amit az RS Ablak kínálata is maximálisan bizonyít.

Ma nagy népszerűségnek örvendenek az öko-stílusban kialakított konyhák. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a helyiségben virágágyak, vagy még dekoratív tavacskák is helyet kapnak. Az igazi jelentősége azonban a nagy ablaknak van, ami elegendő fényt ereszt be ahhoz, hogy kényelmesen el tudjuk végezni a sütés-főzés minden fázisát, valamint a kész ételt komfortosan tudjuk elfogyasztani. A modern dizájn nagy mennyiségű fényt igényel, amihez már semmiképpen sem választhatunk régi fajta ólomüveg ablakokat. A terjedelmes, nagy függönyök ideje is lejárt.

Maximum könnyű, rövidített függönyt rakunk fel, vagy más árnyékolási technikát használunk. Az ablak alapanyaga pedig az esetek többségében műanyag lesz, mivel az minden szükséges területen kiemelkedik, amit egy nyílászárótól elvárunk, pláne a konyhában.

A konyha otthonunk legfontosabb helyisége?

Bizonyos szempontból abszolút. A konyha ad helyet a legtöbb családi, baráti találkozónak. Napi szinten a család összes tagja akár többször is használja. Központi szerepet játszik a különleges események helyszíneként, továbbá az alapfunkciójáról se feledkezzünk meg: a sütés-főzés 100%-ban itt történik. 

A legtöbb alapanyagot is itt tároljuk, így a kialakítása, berendezése különösen fontos, mivel az egész család mindennapjait alapjaiban határozza meg. Ezért sem mindegy, hogy például mennyi fényt engedünk be a helyiségbe. Közkedvelt kialakításnak számít a kétablakos elrendezés, a bútorok pedig gyakran a fal mentén vannak elhelyezve, de ez függ a rendelkezésre álló terület méretétől és alakjától is.

A műanyag ablak tökéletes választás minden konyhába

Függetlenül attól, hogy kicsi vagy nagy területű a helyiség, a műanyag ablak mindig ideális lesz. Kisebb konyha esetében a párkányt kialakíthatjuk úgy, hogy néhány alapanyagot ott tároljunk. Nagyobb helyiségekben pedig sokkal terjedelmesebb ablakot választhatunk, ami minden sarkot elegendő fénnyel fog ellátni. A műanyag ablak tisztítása, takarítása nagyon egyszerű, ami különösen fontos a konyhában. A karbantartási igénye pedig elenyésző, hosszú évtizedeken keresztül képes tökéletes “szolgálni” az egész családot.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek