Milyen előnyei vannak egy modern biztonsági bejárati ajtónak?

iho   ·   2022.03.07. 12:00

Ha ezt a kérdést egy nyílászárókat forgalmazó cég munkatársának tennénk fel, valószínűleg azonnal statisztikákat, műszaki adatokat kezdene el felsorolni, ezekből viszont nem derül ki, hogy egy ilyen termék milyen előnyöket nyújtana számunkra a gyakorlatban. 

Hogy ezekre is rávilágítsunk, megkértünk három teljesen hétköznapi embert, hogy meséljék el, nekik milyen pozitív tapasztalataik vannak a biztonsági ajtókkal kapcsolatban.

Aki megúszott egy betörést

“A férjemmel nemrég vásároltuk meg az első közös lakásunkat. Rengeteg pénzt és időt szántunk rá, hogy az elképzeléseink szerint rendezzük be, így számunkra nem is volt kérdés, hogy betörésbiztos ajtót fogunk beszereltetni. És milyen jól tettük!

Nemrégiben ugyanis egy délután arra értem haza a munkából, hogy a társasházunk előtt rendőrautók állnak. Kiderült, hogy délelőtt egy betörő járt az épületben, aki több lakást is kirabolt, és nagyon nagy károkat okozott. Persze egyből megrémültem, de aztán az egyik rendőr felvilágosított, hogy a mi lakásunk sértetlen maradt. Bár az ajtón látszik, hogy a betörő próbálkozott, de nem sikerült felfeszítenie.

Amikor a férjem is értesült a történtekről, csak annyit mondott, hogy őt mindez nem lepte meg, hiszen pontosan ezért ragaszkodott a biztonsági ajtóhoz.”

Aki megúszott egy szomszédi konfliktust

“Pár hónapja született meg a második gyermekünk. Bár egy lakótelepen élve hozzá vagyunk már szokva a zajokhoz, viszont a szemben lévő lakást nemrég egyetemistáknak adták ki. 

Alapvetően nincs bajom velük, hiszen én is voltam fiatal, de ők sajnos nem igazán ismerik a társas együttélés íratlan szabályait. Folyamatosan hangoskodnak, szinte minden hétvégén áthívják a barátaikat, és mivel a lépcsőházban sem tudnak csendesen közlekedni, ezért a zajok hozzánk is áthallatszanak.

A kisbaba sajnos gyakran felriad rájuk, ilyenkor pedig sokszor órákig tart újra elaltatni. Természetesen próbáltunk már beszélni a fiatalokkal, de nem hallgatnak ránk. 

Viszont nem akarunk rendőrségi ügybe keveredni, ezért mivel egyébként is ideje volt már az ajtó cseréjének, egy kiemelkedő hangszigeteléssel rendelkező Nívó egyedi bejárati ajtót választottunk. A különbség számottevő, a lakásunk sokkal csendesebb lett, és a pici is nyugodtabban alszik.”

Akinél a megtakarítás volt a cél

“Két kisgyermeket nevelek egyedül, mondanom sem kell, hogy ez anyagilag (is) mennyire megterhelő. Télen gázkazánnal fűtünk, ami igen sokba kerül, de muszáj kifizetnem, mert nem akarom, hogy a gyerekek fázzanak.

Nemrég az a hatalmas szerencse ért, hogy pénzt örököltem egy rokonomtól. Azonnal tudtam, hogy mire fogom fordítani: felújításra. Lecseréltettem a régi faablakokat modernebbre, illetve az eddigi ajtó helyett is egy hőszigetelt, biztonsági ajtót szereltettem be.

Még engem is meglepett, hogy mindez mennyit számít: a rezsiköltség számottevően csökkent, noha bent továbbra is kellemes a hőmérséklet, még a leghidegebb napokon is.”

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek