Milyen elviteles dobozokat érdemes választani a megmaradt ételhez?

iho   ·   2024.01.11. 12:00

Az éttermekben ma már alapvető követelmény az, hogy a vendég által meghagyott étel elvitelét illik felajánlani. Míg régen ez teljesen elképzelhetetlen volt, addig ma még a legjobb éttermek is felkészültek arra, hogy szükség esetén elviteles ételdoboz segítségével a megmaradt ételt át tudják adni a vendégek számára.

Ahol ez a lehetőség nem biztosított, ott a vendég elégedetlen marad és ez több okból is így van. Milyen elviteles dobozokat tartsunk a vendéglátásban? Cikkünkben segítünk!

Miért viszi el a vendég a meghagyott ételt?

Az egyik ok természetesen a pénzügyi tudatosság. Amit kifizettünk, azt a sajátunknak érezzük még akkor is, ha per pillanat nem tudtuk elfogyasztani. Ebben az esetben az indepack.hu elviteles dobozai segítségével el lehet csomagolni a megmaradt ételt, ezáltal később, esetleg vacsorára, meg lehet enni, így egyszerre két étkezés is ki van pipálva.

Az éttermi árak az utóbbi időben az alapanyagárak, a rezsiköltségek megemelkedésével, valamint a bérek emelkedése miatt jelentősen nőttek. Azok az emberek, akik továbbra is étterembe járnak, a kifizetett magasabb árért szeretnék teljes egészében elfogyasztani az ételt, ezért hát teljesen érthető, hogy magukkal akarják vinni.

A tudatosság is az elvitel mellett szól!

A másik ok a pazarlás elkerülése, mivel az elkészített étel már a kukába kerülne. Tudjuk, hogy milyen nagy problémát jelent egyes régiókban az élelmiszerhiány, ezért az ételpazarlás elkerülése globális feladat.

A teljes egészében el nem fogyasztott étel elvitele megmenti az elkészített ebédet attól, hogy kidobják, ehelyett egy következő étkezésnél fog elfogyni, esetleg átadhatja a vendég valaki másnak, például aki otthon maradt vagy olyannak, aki rászorul.

Melyek a legpraktikusabb elviteles dobozok?

A klasszikus műanyag habdobozt, ami XPS-ből készült nagyon sok étterem használja. Előnye, hogy könnyű, egymásba rakható, saját tetejével lezárható és hőszigetelő. Mivel mikrózható, ezért a vendég otthon könnyen fel tudja melegíteni, nem szükséges külön áttenni egy másik tányérba.

Az fedeles műanyag doboz is praktikus megoldás, ez ugyan nem hőszigetelő, de ezt is mikróba lehet tenni és mivel átlátszó, ezért könnyen azonosítható a beletett étel.

A papírdobozok környezettudatos megoldásnak bizonyulnak, nyugodtan használhatod ezeket is, ha a megmaradt ételek elcsomagolásról van szó.

Ha szeretnél a habdobozhoz hasonló megoldást, ámde környezetvédő vagy, akkor a cukornád doboz a neked való termék. Ez pontosan úgy néz ki, mint az XPS doboz, azonban teljesen természetes anyagból készült, eldobás után pedig 100%-ban lebomlik. Ezt a terméket is megtalálhatod különféle méretekben, illetve egy- és többrekeszes változatban is.

Az éttermeknek fel kell készülniük arra, hogy biztosítani tudják az ételek elcsomagolását a vendégek számára. Ez ma már alapvető elvárás és ahhoz, hogy a vendégek elégedettek legyenek, fel kell készülni különféle elviteles dobozokkal, mellyel a fogyasztók magukkal vihetik a kifizetett ételeket.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek