Milyen eszközökkel vértezd fel magad, ha webdesigner vagy?

iho   ·   2021.05.03. 12:00

Ha webdesignerként dolgozol, vagy weboldalakat készítesz, fel kell szerelkezned többféle eszközzel. Nagyon változó, hogy kinek mi az ideális eszköztár, ezt saját magadnak kell kitapasztalnod.

Csaknem naponta jelennek meg újabb és újabb alkalmazások, bővítmények, kiegészítők és segédprogramok, olyan gyorsan, hogy szinte követni sem lehet. Jelen írással igyekszünk néhány ötletet adni az alapeszköztárhoz.

Professzionális alapeszköztár ötletek

A felsorolt eszközökből nem kell mindent használnod, a saját igényeidnek és a vállalkozásod profiljának megfelelően válogathatsz a kínálatból:

WordPress

Ha ingyenes és professzionális tartalomkezelőt keresel, akkor a WordPress kiválóan megfelel az igényeidnek.

Divi vagy Elementor Pro

Mindkettő fizetős oldalépítő, de ezek annyira megkönnyítik a munkádat, hogy érdemes az egyikbe beruháznod. A WPKurzus tanfolyamain ezekről is sokat tanulhatsz.

Képszerkesztő program

Ha hosszú távon gondolkodsz, érdemes megtanulnod az Adobe Photoshop használatát, mert a legtöbb profi designer is ezt használja, sok képet ebben a formában kapsz majd meg szerkesztésre. Szóba jöhet még a Canva vagy az Affinity is. Ezek kevésbé bonyolultak, de kevesebbet is tudnak.

Google Drive és Workspace

Rengeteg Google eszköz áll rendelkezésedre, mint a Gmail, a Calendar, a Dokumentumok, a Táblázatok, valamint a Meet. Ez utóbbi a karantén idején még nagyobb szerepet kapott, mint korábban. A Google Drive-on lévő tartalmak bárhonnan hozzáférhetők és meg is oszthatók.

Projektmenedzsment szoftver

Ha komoly vállalkozást akarsz építeni, szükség van egy projektmenedzsment szoftverre, hogy a tevékenységeket és határidőket nyilván lehessen tartani.

Kommunikációs szoftverek

A Slack alkalmas arra, hogy az ügyfelekkel és más partnerekkel kommunikálj az e-mailek helyett.

Toggl Track vagy Tracking Time

Az adott munkára fordított idő nagyon fontos elem lehet, mind az egyéni időbeosztás, mind a projektköltségek elemzésénél, főként, ha óradíjban történik az elszámolás.

Számlázóprogram

Ha vállalkozó vagy, mindenképpen szükséged lesz egy számlázóprogramra, erre javasoljuk a szamlazz.hu-t vagy a Billingot.

Képmetsző vagy képernyővideó-készítő program

Sokan használják a tervezésnél vagy a prezentációk és oktatóanyagok készítésénél az ilyen szoftvereket, ezek közé tartoznak például a Loom, a Camtasia vagy a Snagit. 

YouTube

A YouTube-ot kár lenne kihagyni az életedből, nézőként sok kellemes élménnyel ajándékoz meg, vállalkozóként pedig többféle üzleti célra használhatod. 

Egyebek

Többféle hasznos bővítményt lehet még találni, amelyek hatékonyabbá tehetik a munkádat. Ezek nagy többségét ingyenesen kipróbálhatod. 

Zárszó

Ne akard az összes eszköztárt azonnal alkalmazni, hagyj időt magadnak az eszköztár elemeinek elsajátításához!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek