Milyen fülhallgatót válassz?

iho   ·   2022.10.07. 12:00

A zenehallgatás nagyszerű kikapcsolódást nyújt, főleg a fiatalok körében elég népszerű ez a tevékenység. Utazás, sportolás, sétálás közben nagyon sokan indítanak zenét a telefonjukról, amit aztán a fülhallgatón keresztül hallgatnak. 

Nem véletlen, hogy egy kimutatás szerint a tavalyi évben drasztikusan megugrott a TWS fülhallgatók eladási aránya. De mi is ez a tárgy, és mire jó: erről szól írásunk.

A TWS fülhallgató

Először a fogalmakat kell tisztáznunk, hogy mi is a TWS és mi a fülhallgató. A TWS egy angol kifejezés rövidítése: True Wireless Stereo, azaz „valóban vezeték nélküli” a jelentése. Ezek tehát olyan eszközök, amik nagyban megkönnyítik például a sportolók életét. 

Kíváncsi lettél? TWS és másféle fülhallgatók beszerezhetők az Ajándéktárgyközpont oldaláról is, ahol akár egyedi logózást is kérhetsz rájuk. Kiváló promóciós ajándék lehet egy fülhallgató, hiszen - ahogy az eladási statisztikákból is látszik - egyre többen használnak ilyen eszközt.

A TWS fülhallgatók azért olyan népszerűek, mert valóban vezeték nélküliek. A technológia lényege, hogy a mobiltelefonok az elsődleges fülhallgatóhoz kapcsolódnak, azok pedig a másodlagoshoz, de mindezt a Bluetooth kapcsolat segítségével teszik. Ennek következtében maximális felhasználói élményt nyújtanak: egy sztereó felvétel bal és jobb csatornáját képesek a két fülhallgatóban külön-külön lejátszani.

Ami még kiemelendő, hogy ezek a típusok akár 10 méteres távolságból is képesek fogni a jelet, kiválóan használhatók tehát sportoláshoz.

A hagyományos fülhallgatók

A TWS fülhallgatók mellett persze vannak a hagyományos fülhallgatók is, melyek vezetékkel kapcsolódnak a telefonhoz. Ilyen esetben a telefonnak a közelünkben kell lennie. A készülékbe kell bedugni a kábelt, így a vezeték ott fog lógni a mellkasunk előtt.

Sokakat zavar ez a megoldás, de utazáshoz ez is alkalmas. Persze sétálás, bevásárlás közben adódhatnak nehézségek, de még így is nagyon népszerű egy ilyen termék, hiszen olcsóbban hozzá lehet jutni, mint a vezeték nélküli változatokhoz. 

Akik nem sportoláshoz keresnek fülhallgatót, hanem csak néha-néha használják, például meditáció hallgatására vagy buszozás, vonatozás közben, azoknak tökéletes lehet ez a fajta is.

A fejhallgató nem fülhallgató?

Végezetül érdemes kitérni arra is, mi a különbség a fejhallgató és a fülhallgató között. A nevük már utal rá: a fülhallgatót a fülbe kell helyezni, bár valójában két típusuk van: a hallójáratba helyezhető és a hallójárat bejáratához illeszkedő fülhallgatók. Az előbbiek képesek elnyomni a külső zajokat.

A fejhallgató esetében viszont a fülünkön kívül helyezkedik el a hangszóró, ezeket pedig pánt köti össze. Egyre többen vásárolják, itt is a vezeték nélküli változat a népszerűbb. Főleg a gamerek, zenerajongók használnak fejhallgatót fülhallgató helyett, de TV-nézéshez is kiváló.

Ha tehát fülhallgatót szeretnél venni, azt kell átgondolnod, mire fogod leginkább használni, és ennek megfelelően érdemes kiválasztani a terméket.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek