Milyen szerszámok kellenek az autószereléshez?

iho   ·   2023.04.09. 12:00

Egy hozzáértő szakember talán mosolyogva olvassa a címet, hiszen pontosan tisztában van vele, hogy lehetetlen vállalkozás egyetlen cikkben összegyűjteni a teljes arzenált, olyan bőséges az eszközök listája. 

Ha csak a motor javítását nézzük, akkor is ott van például a vezérlésrögzítő, az üzemanyagpumpa-beállító, a kuplungrögzítő vagy például a hengerpersely-eltávolító. Ráadásul nemcsak a lista hatalmas, hanem az is rendkívül fontos, hogy olyan színvonalas eszközökkel dolgozzunk, amelyekkel valóban elvégezhetőek az egyes feladatok.

A minőség rengeteget számít

Szerencsére az Elefántszerszám.hu Webáruház motor javításához való szerszámainak kínálatában igazán könnyen beszerezhetjük a megbízható eszközöket. Egy autószerelő esetén a színvonalas szerszámok, szerszámgépek, valamint műhelyfelszerelés lesz az, ami egyáltalán lehetővé fogja tenni a minőségi munkát. Míg egyes eszközök azért felelnek, hogy gördülékenyebben végezhessük a feladatainkat, addig mások egyszerűen nélkülözhetetlenek a munka kivitelezéséhez.

Mint minden műhelyben, itt is nagyon sok olyan szerszám akad, ami más szakmákban, más célokhoz használatos, sőt akár az is előfordulhat, hogy ezek közül több nekünk is van. Mivel azonban ez egy specifikus terület, ezért számos olyan eszközre is szükség van, amely kifejezetten az autók megjavításához szükséges. 

Tovább színesíti a képet, hogy gyakran a gépjárművek típusa, a márkája és maga a modell is meghatározza azt, hogy egyes lépésekhez milyen eszközökre van szükségünk. 

Így egy autószerelő műhelynek jól felszereltnek kell lennie hagyományosnak számító szerszámok sokaságával, valamint kifejezetten a gépjárművek szerelésére alkalmas eszközökkel és gépekkel is.

Csak szakemberként lehet szükségünk autószerelő szerszámokra?

Természetesen nem, de azért érdemes szem előtt tartani azt, hogy ez is egy mesterség, így ha abszolút nem értünk hozzá, könnyen kóklerség lehet a vége, s itt bizony nem lesz elég némi kézügyesség. Mindannyian tudjuk, hogy Mekk mester alkotásai igazán hagynak kivetnivalót maguk után, viszont nem érdemes ugyanezt megkockáztatni a való életben is. 

Főleg nem egy járművel. Hiszen itt nem arról van szó, hogy legfeljebb leesik majd a kép a falról, hanem komoly bajt, balesetet, akár tragédiát is okozhatunk azzal, hogy nem megfelelően javítottuk meg az autót! És ez szinte minden esetben igaz, szóval csak okosan!

A motor javításának specifikus szerszámai

Amennyiben rendelkezünk a megfelelő ismeretekkel, akkor érdemes lehet beszerezni a szükséges szerszámokat is. Az autószereléshez persze sokféle eszköz szükséges, viszont a motor javítása már egy jobban körülhatárolható feladat. 

Olajleeresztő kulcsok, hagyományos és speciális dugókulcsok, kuplunghoz szükséges eszközök, kiegészítők, tartozékok és alkatrészek, feszültségmérő és számos más kellék szükséges ahhoz, ha mi magunk szeretnénk karbantartani vagy éppen megszerelni az autónkat. Sok sikert!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek