Milyen tűzhely illik egy modern konyhába?

iho   ·   2023.07.16. 12:00

Amikor egy új konyhán ábrándozunk, függetlenül attól, hogy ez egy felújítás keretében valósul meg, vagy esetleg ez lesz az új otthon igazi éke, az egészen biztos, hogy igen sokféle dolgot kell átgondolnunk ehhez. 

Milyen legyen a tűzhely?

Egy konyha esetében az esztétikum mellett a funkció kérdése is kiemelt szerepet nyer. A Markabolt.hu kombinált tűzhelyei alkalmazásával egyszerre valósulhat meg mindkettő. A kombinált készülékeket választva ugyanis egyszerre élvezhetjük a modern funkciókat, valamint a hagyományos megjelenést. 

Egy kombinált megoldás mellett dönteni jó ötlet, ha a konyhabútor szempontjából is ez az ideális megoldás. Manapság már nem kell kompromisszumokat kötnünk az innovációk és funkciók szempontjából, akkor sem, ha a hagyományos megjelenés mellett szeretnénk letenni a voksunkat.

Amire egészen biztosan szükségünk van

A konyha nemcsak a legtöbb otthon családi és társasági eseményeinek fontos színtere, hanem egyszersmind az a helyiség is, ahol elkészülnek az ínycsiklandó fogások, amelyek az otthon melegét képesek képviselni, valamint a legfantasztikusabb vendéglátáshoz is itt készülnek a legremekebb ételek.

Egy főzésre és egy sütésre alkalmas eszközre is feltétlenül szükségünk van ahhoz, hogy bármilyen fogást el tudjunk készíteni, mindegyik esetén kiemelkedő szempont a készülék minősége, hiszen a megfelelő, megbízható és kitűnően működő eszközök nélkül nincs is igazi konyha, sem családi ebéd vagy örömteli vendégeskedés.

Megoldás lehet egy főzőlap és egy sütő is, vagy egy kombinált tűzhely is.

Milyen funkciókra figyeljünk az összetett sütők esetében?

A berendezés mérete egyértelműen meghatározó, hiszen illeszkednie kell a rendelkezésünkre álló terekhez, valamint passzolnia a konyhabútorhoz. Ha már szóba került az illeszkedés, a megjelenés is nagyon sokféle lehet ma már, ezért megéri alaposan szétnézni a különböző modellek között.

Fontos információ mindezek mellett a készülék energiaosztálya, hiszen nagy valószínűséggel hosszú időn keresztül fogjuk használni, s így egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi áramot és gázt fogyaszt eközben a sütő. Mielőtt döntenénk egyik vagy másik berendezés mellett, mindenképpen kattintsunk a termékoldalára, és ismerjük meg az elérhető funkciókat. Sok olyan innováció létezik ugyanis manapság már, amelyek révén könnyebbé tehetjük a főzést és a sütést.

Az is fontos kérdés, hogy ragaszkodunk-e felül a gázzal való főzéshez, s ehhez társítanánk egy modern, légkeveréses sütőt, vagy inkább kerámialapos megoldásra váltanánk. Ha eddig is önálló sütő volt a konyhában, ami nem volt beépítve a bútorba, akkor ezek a készülékek lehetővé teszik, hogy úgy váltsunk sütőt, hogy a konyhabútor nyugodtan megmaradhat. Így jóval kisebb költségvetéssel számolhatunk.

Válasszunk kedvünk és lehetőségeink szerint a komplett tűzhelyek közül anélkül, hogy le kellene mondanunk a többféle sütési programról vagy a kedvenc főzési módszerünkről.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek