Milyen újdonságokat tartogat a számunkra az iRobot Home applikáció?

iho   ·   2020.12.07. 12:00

Az iRobot Home applikáció újdonságai gyakorlatilag örömhírként értek minden egyes felhasználót. Merthogy a legújabb fejlesztések nemcsak kényelmesebbé tették a felhasználást, hanem egyúttal plusz funkciókat is elérhetővé tettek.

Izgalmas tehát maga a témakör, ebben a cikkben pedig meg is próbáljuk összefoglalni a lényeget. Rávilágítunk tehát az iRobot Home applikáció legfontosabb újdonságaira, kimondottan gyakorlati szempontból megvilágítva a kérdéskört.

Az iRobot Home applikáció első ránézésre is szembetűnő újdonságai

Hogyha a küllemet vesszük alapul, akkor az iRobot Home applikáció új megjelenése a widget kinézethez hasonlítható. A robotok a főoldalon találhatók, egy-egy modell kiválasztásával pedig a térkép vagy pedig a “New job +” opció áll a rendelkezésünkre.

Komoly hozzáadott értéke van a map icon láthatóságának, amit megérintve a térképünket tudjuk megnézni. Nagy előny, hogy a fejlett iRobot Home applikáció a többszintes lakásokat is meg tudja tanulni, egészen 10 emelet magasságig.

Hogyha a takarításra váró felületet akarjuk megadni a készüléknek, akkor a “Bemutatótermünk és szerviz” térképen keresztül tudjuk ezt megtenni. Sőt, ha a feltörlő robot és robotporszívó is rendelkezésre áll, akkor a gépeknek a munka sorrendjét is be tudjuk állítani.

Az iRobot Home applikáció újításainak egyéb előnyei

Hogyha sikerült összerakni a készülék számára a saját térképet, akkor ezen virtuális falakat és kitiltó zónákat is meg tudunk adni. Vagyis fel tudjuk osztani az egyes helyiségeket külön egységekre, majd ezeknek nevet adva a takarításra váró, illetve tiltott zónákat is ki tudjuk jelölni.

Ennek köszönhetően a takarítást végző okoskészülékek kizárólag azokban a zónákban dolgoznak majd, ahol mi azt ténylegesen akarjuk. Tehát az iRobot Home applikáció segítségével az úgynevezett kitiltó zónákat, angolul a “Keep out zone” területeket van tehát lehetőség precízen meghatározni.

Az iRobot Home applikáció egyik legfontosabb újítása

Mindenképp ki kell emelni az iRobot Home applikáció újításai között az úgynevezett “Clean Zone”, vagyis a sűrűn tisztán tartott terület lehetőségét. Persze könnyen lehet, hogy maga a meghatározás első olvasatra nem mond el túlságosan sokat.

A gyakorlatban úgy működik a hasznosulása, hogy több olyan területet is meg tudunk határozni a segítségével, ahol a robotporszívótól fokozott erőfeszítéseket várunk el. Magyarul azokat a kiemelt részeket, ahol több lesz a munkája és a lehető legjobban kell takarítania.

Hol lehetnek ilyen részek a lakásban? Például a reggelizőasztal körül, az előszoba területén vagy pedig a konyha morzsás részein. Az iRobot Home applikáció újdonsült funkciójával ezek a részek akár a 20 cm-es mérettől megadhatók, méghozzá térképes nézetben.
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek