Minden fontos tudnivaló az Adobe K-12 programról

iho   ·   2021.06.03. 12:00

Mivel régebben a jobb minőségű képszerkesztő programok mind nagyon drágák voltak, ezért az iskolák inkább nem ruháztak be rájuk. Ma már sokkal nagyobb a tanárok mozgástere, több profi program gyártója kínál felhasználóbarát árakkal csomagokat iskoláknak.

Ilyen csomag az Adobe K-12 is, ezzel az opcióval olyan programokat ismerhetnek meg a diákok, amik felhasználói ismerete akár piaci előnyhöz is juttathatja a tanulókat. A programról a következőkben többet tudhatunk meg a Szoftver.hu segítségével.

A K-12 programról

A K-12 programmal az Adobe számos szoftvere elérhető az iskoláknak, a csomag ára attól függ, hogy hány tanulóval veszik igénybe a programcsomagot. A csomaghoz tartoznak ingyenes tananyagok, ezáltal még könnyebben elsajátíthatják a diákok az egyes programokat, munka közben pedig fejlesztik a kritikus gondolkodás, problémamegoldó készséget is. A különböző szoftvereket különböző projekteken belül ismerhetik meg.

Projektek az Adobe Illustratorral

Az Illustratorban vektoros grafikákat lehet létrehozni, görbéket. Ehhez tökéletes projektfeladat lehet egy irodalmi mű cselekményének bemutatása. A diákok már az információgyűjtés fázisában is gondolkodásra vannak sarkallva, hogy hogyan kivitelezhetik azt. 

Miután megvan az elképzelés, egy Új felületen könnyen nekiláthatnak a kidolgozásnak, akár az ellipszis eszközzel, amit később módosítani tudnak. Adhatnak hozzá képeket, szövegeket. Amikor végeztünk az alkotással, a kész anyagot könnyen elmenthetjük és megoszthatjuk másokkal.

Az Adobe Character Animation

Ezzel a programmal a kommunikációs képességet és a történetmesélés képességét sajátíthatják el a tanulók, erre pedig kitűnő projekt lehet egy bábjáték megtervezése. A projekthez karaktereket több helyről is le lehet tölteni, de maguknak is elkészíthetik. Miután a karaktert importáltuk a programba, webkamera segítségével tudjuk animálni. 

Először egy semleges pózt vegyünk fel a kamerával és rögzítsük, ez lesz a báb alapbeállása. Ezután különböző pózokat tudunk felvenni. A figura mimikáját is hasonló módon tudjuk rögzíteni, ahhoz is a kamera felvételgombját kell használni. A program nagy előnye, hogy újra és újra fel lehet venni a különböző pózokat. Amikor mindennel végeztünk, könnyedén exportálható és megosztható a kész mű.

Az Adobe manapság már a professzionális programjait is jutányos áron kínálja iskoláknak. Ehhez természetesen nagyon sok oktatóanyag is társul, illetve több projektötletet is találunk, amivel észrevétlenül fejleszthető a gyerekek számos fontos készsége. A megfelelő eszköz használatával többek között a kommunikációs képesség és az összetett témák feldolgozásának képessége is javulhat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek