Minden gyerek szereti a vasutat!

iho   ·   2014.05.20. 21:15
00kicsi

A gyermeknapon kívül a Lillafüredi Állami Erdei Vasút napját ajánljuk olvasóink figyelmébe. Május 24-én, szombaton Garadnára Miskolc-Dorottya állomástól 9.45-kor visszafelé 15.50-kor indul különvonat. Miskolc-Tiszai pályaudvarról az MVK Zrt. két veterán autóbuszán lehet a kisvasút állomásáig utazni. A kisvasút Garadnára érkezését követően több program is várja a látogatókat: a Pisztráng-tanösvény bejárása, a Fazola-kohó és környékének megtekintése, látogatás a Lillafüredi Ökoturisztikai Központban, gyertyagyújtás a felsőhámori temetőben a száz éve elhunyt Herman Ottó tiszteletére.

A különvonat viteldíja felnőtteknek 1800, 14 év alatt és 65 év fölött 1200 forint/fő, 500 forintért az utazás résztvevői Garadnán ebédet (vadpörkölt) is kapnak. Regisztrálni a laev@eszakerdo.hu e-mailen, vagy a 06/40-530-593 és a 06/30-488-7528-as telefonszámon lehet.

Másnap, május 25-én az Északerdő Zrt. által üzemeltetett lillafüredi és pálházai kisvasúton a felnőtteket lepik meg: gyermeknap alkalmából ugyanis minden felnőtt utas diákkedvezménnyel vonatozhat.

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a nevéhez méltóan kitesz magáért a gyermeknapon. A hűvösvölgyi állomás előtti színpadon május 25-én egész nap bohócok, koncertek, bemutatók várnak minden érdeklődőt, ezen kívül kerti vasút, hajtánypálya, tűzoltóautó- és buszbemutató, interaktív játékok lesznek. Technikai okok miatt a gőzmozdony nem közlekedhet, ellenben jár majd a lillafüredi nosztalgia motorvonat, és közlekednek a mentesítő vonatok is.

Gyermeknapi kavalkád várható a hétvége mindkét napján a Mátravasúton. A mátrafüredi vonalon szombaton és vasárnap is közlekedik a Gyöngyi gőzös, 12.40-kor a Szalajka-házhoz induló vonaton pedig énekekkel, zenével várják az apróságokat. A végállomáson közös játékkal folytatódik a program. A rendezvényen a gyerekek 2100 forintos részvételi díj, a felnőttek a normál jegyár fejében vehetnek részt, a szalajka-házi programra előzetes regisztráció szükséges a 06/37-312-447-es telefonszámon.

Gőzöspöfögéstől lesz hangos a Hanság. A nagycenki Széchenyi Múzeumvasúton május 24-25-én közlekedik az András gőzös, vasárnap gyermeknap alkalmából fűtőház-látogatás, bábszínház, kézműves foglalkozások, lovaskocsizás várja a látogatókat, a jegy erre a napra egy gyermek és egy felnőtt részére 1900 forint, 14 éven aluliak a rendezvény karszalagjának felmutatásával visszaútban ingyenesen utazhatnak a GYSEV vonalain.

Ábel húzza május 24-én, szombaton a csömödéri kisvasút szerelvényét, május 25-én dízelvontatású gyermeknapi járat közlekedik, Csömödérről 8.30-kor, 11.30-kor, 14.30-kor, Kistolmácsról 10.00-kor és 13.00-kor, Lentiből szintén 10.00-kor és 13.00-kor indulva.

Királyréten március 24-én, szombaton este indul az idei második meseországi kalandozás, a vonat Kismarosról 16 órakor indul, és 18.30-ra érkezik vissza. A teljes árú jegy 2000, a kedvezményes (négy év alatt és 65 év fölött) 1400 forint. Jelentkezni a program.kiralyret@gmail.com e-mailen és 8-16 óra között a 06/27-375-076-os számon lehet.

Gyermeknapon újra hangos lesz Zsuzsi háza tája Hármashegyalján. A debreceni Zsuzsivasút Varázserdejében koncertek, kutyabemutató, bűvész, szavalás, tánc- és dalverseny, játékos vetélkedők várják az arra utazókat.

A kaszói kisvasúti végállomás környezetében zenés mesejáték, mondókás móka, mobil kalandpark és egyéb izgalmas fogallakozások várják a gyerekeket és szüleiket, a részvétel a kisvasúti jegyen kívül díjtalan.

A Hortobágy-Halastavi Kisvasúton a hétvége mindkét napján szakvezetés és közös fotózás a Halastavi csodabogárral színesíti a programokat, május 24-én, szombaton emellett a játszóházban kisvonat-készítés, kifestők, papírsárkány-röptetés is várja a gyermekeket.

Május 25-én vasárnap, gyermeknap alkalmából minden 14 év alatti gyermeknek ingyenes az utazás a Kemencei Erdei Múzeumvasúton.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek