Mindenki kedvence – a leves

iho   ·   2021.01.02. 12:00

Mondjuk ki, hogy még a húsimádók is odavannak egy igazi házias levesért. Szerencsére ők is és a tudatos életmódot folytatók is bőven találnak olyan alapanyagot, amiből készíthetnének egy könnyed levest. Ha viszont nem szeretsz a főzéssel bajlódni vagy idő szűkében vagy, akkor bizony rendelésre kényszerülsz. Amennyiben már unod a kifőzdék menüjét, akkor a következő cikkben néhány különleges levest ajánlunk a figyelmedbe.

A “zöldlevelecskék” felhasználási sokrétűsége

Nos, a zöldségek, gyümölcsök, saláták felhasználása rendkívül sokrétű. Fogyaszthatjuk őket önmagukban és köretként egyaránt. Sok esetben pedig ínycsiklandó leves készül belőlük. Ez különösen akkor előnyös, ha tudjuk, hogy valamilyen nehéz főételt fogyasztunk majd utána, vagy esetleg húsos saláta követi a napi étlapon.

Ezekben az alapanyagokban nagyon sok olyan fontos tápanyag van, amelyek támogatják a szervezet anyagcsere-folyamatait, ugyanakkor alapvető vitaminforrásként is szolgálnak. Ugye te sem gondoltad volna, milyen fontos a fogyasztásuk? 

Hazai alapanyagok

Mielőtt vásárolnánk, fontos tisztában lennünk azzal, hogy mit kínál nekünk az adott étterem vagy bár, illetve hogy milyen alapanyagok kerülnek feldolgozásra. Jobb helyeken a hozzávalók 90%-a magyar, családi gazdaságokból kerül beszállításra, s a felhasználás előtt gondosan ellenőrzik is azokat. Az is előnyös, ha maga a vállalkozás 100%-ban magyar tulajdonú. 

A minőségi szolgáltatók továbbá frissen készült, minőségi ételeket tesznek elénk. Mindezt te is megtapasztalhatod! Az alábbi feltételeknek maximálisan eleget tesz egy kis salátázó Szeged szívében! S ha egy komplett étkezésre vágysz, akkor lesd meg a Zöldlevelecske Salátaműhely ízletes Easy Life táljait! Egy falat után garantáltan rákapsz majd fogyasztásukra!

De térjünk vissza most a levesekhez, hiszen e terület is tartogat még számodra igazi meglepetéseket! Mutatunk neked néhány újdonságot!

Különleges levesek a porondon

Ne csak beszéljünk az egyedi ételkülönlegességekről! A következő pár sorban be is bizonyítjuk, milyen sokszínűen használhatóak fel az említett alapanyagok!

Például a vajon pirított kukorica és a roston sült csirkemell hozzáadásával olyan finomságok készíthetőek, mint amilyen a kukorica-krémleves. Készíthetünk továbbá csicsóka-krémlevest is a csicsóka, fűszerek és a barna csiperke hozzáadásával. A batáta-krémlevesben megtalálható a sárgarépa, batáta, gyökér, fahéj, alma és némi fűszer.

Azok, akik keleties ízekre vágynak, fogyaszthatnak csirkehúsból, julienne zöldségekből és korianderből készült Urumchi csirkelevest. Végül a Potiron név alatt olyan sütőtök-krémlevessel találkozhatsz, amely az 1001 éjszaka fűszereivel van megsépkelve. 

Ha neked is összefutott a nyál a szádban, ne hagy ki a Zöldlevelecske egészséges ételeit!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek